Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în timpul pandemiei de coronavirus. Roşiile proaspete aveau un preţ mediu de 9,29 de lei/kg în data de 23 martie, în creştere cu 2,23 lei faţă de decembrie 2019. În ianuarie 2020, un kilogram de roşii putea fi achiziţionat cu 7,69 lei, iar în februarie cu 7,73 lei/kg. Preţul merelor Golden a crescut cu un leu pe kilogram din decembrie 2019 până în martie 2020, acesta ajungând în ziua analizată de Consiliul Concurenţei la 4,77 lei/kg, notează Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Toată viața îți poate fi citită în dinți. Ce evenimente majore sunt imprimate pe dantură. Deși pare greu de crezut, un studiu recent a arătat că absolut toate evenimentele cu mare impact asupra ta, pe lângă stilul de viață sau dietă, sunt imprimate pentru totdeauna pe dinții tăi. Dantura poate indica inclusiv dacă o persoană a suferit multă vreme de o boală sau dacă a fost la închisoare, conform Click.

Cinci semne de alarmă că urmează să faci diabet și ce poți face ca să eviți boala. Una din cinci persoane trecute de vârsta de 20 de ani sunt în faza de prediabet, iar majoritatea dintre ele nici măcar nu ştiu acest lucru. Din păcate, prediabetul ridică riscul de a dezvolta diabet în următorii 10 ani în majoritatea cazurilor, însă există măsuri care se pot lua, acestea vizând în special regimul alimentar, menţinerea greutăţii corporale şi mişcarea zilnică, potrivit Doctorul Zilei.

3 lucruri de care să ţii cont când cumperi un aragaz. Aragazele cu plite electrice sunt cele mai comune, deoarece sunt uşor de utilizat şi destul de sigure. De asemenea, sunt şi printre cele mai accesibile. În ultima perioadă, suprafeţele plane au devenit populare, deoarece sunt mai atractive şi mai uşor de curăţat. Totuşi, în general, bucătarii evită aragazele electrice şi aproape că nu veţi vedea niciodată unul într-o bucătărie profesională. Modelele pe gaz oferă un flux constant de gaz pentru a menţine arzătorul aprins, determinând un consum de energie mai mare decât este necesar. Pe de altă parte, aprinderea electrică foloseşte curent electric care este pornit la începutul unui ciclu de încălzire şi nu trebuie să funcţioneze continuu, scrie Descoperă.

Nu ai un scaun bun de birou? Folosește mingea de yoga! „Dacă monitorul e mai jos de nivelul ochilor, ai tendința să ții capul aplecat, vei pune presiune pe zona cervicală și pot apărea dureri. Dacă lucrezi din pat, de pe canapea sau de pe un scaun obișnuit, coloana nu va sta în poziție dreaptă, iar în decurs de câteva ore pot apărea dureri lombare”, avertizează dr. Codruța Cioponea, medic specialist reabilitare medicală, medicină fizică și balneologie, expert în recuperare musculo-scheletică, relatează Click.