Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, îl contrazice pe Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, care săptămâna trecută declara că în Sectorul 2 sunt 116 cazuri de COVID-19. Popescu a scris pe pagina de Facebook că ar fi fost o confuzie și au fost numărați și bolnavii internați în spitalele de boli infecțioase din sector - Matei Balș, Colentina.

Dan Cristian PopescuFoto: Hotnews

”Săptămâna trecută a apărut în presă o informație conform căreia în sectorul 2 se înregistrează 116 cazuri de COVID-19, punând sectorul nostru pe primul loc la persoane bolnave. Am cerut imediat detalii despre această situație, pentru că sunt implicat direct în gestionarea crizei COVID-19 în sectorul 2, iar Comitetul pentru Prevenirea și Stoparea Coronavirusului mi-a transmis că persoane infectate cu COVID-19 și cu domiciliul în sectorul 2 sunt doar 25.

Pot înțelege confuzia creată între persoanele cu domiciliul în sectorul 2 și persoane infectate și internate în sectorul 2, dar venite din toată țara, dar nu pot înțelege cum politicieni din diverse partide politice, lideri de opinie și persoane cu legitimitate în fața cetățenilor au putut prelua și disemina această informație fără o minimă verificare”, a scris Dan Cristian Popescu pe pagina de Facebook.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a anunțat vinerea trecută, într-o conferință de presă organizată la Primăria Capitalei, că în București sunt 188 de persoane confirmate cu coronavirus, cele mai multe cazuri fiind în Sectorul 2, respectiv 116.

Potrivit lui Streinu Cercel, situația pe sectoare era următoarea:

  • Sectorul 1- 24 cazuri
  • Sectorul 2 - 116
  • Sectorul 3- 6 cazuri
  • Sectorul 4- 11 cazuri
  • Sectorul 5- 3 cazuri
  • Sectorul 6- 14 cazuri
  • Ilfov - 14 cazuri.

HotNews.ro a încercat să ia legătura cu managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, pentru lămurirea situației, dar acesta nu a putut fi contactat.