Valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice a autovehiculului nu se prelungește dacă aceasta expiră pe parcursul stării de urgență în care sunt impuse măsurile restrictive privind circulația persoanelor, se arată într-un răspuns al Grupului de Comunicare Strategică. În schimb, șoferii al căror ITP expiră se pot deplasa pentru efectuarea inspecției la stațiile dedicate bifând opțiunea potrivită pe declarația pe proprie răspundere.

Inspectie RARFoto: Registrul Auto Roman
  • „Nu se prelungește valabilitatea ITP-ului, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere”, anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un răspuns publicat după ce HotNews.ro a întrebat luni despre această situație rămasă neclară.

Pe declarația pe proprie răspundere pentru deplasarea înafara locuinței punctul 2 în lista de motive arată astfel: „2. asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;”

Conform Ordonanței Militare Nr. 3 publicate în urmă cu o săptămână se stipula prin articolul 12 că „Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență”.

Cu toate acestea, ITP-ul este un document care nu este eliberat doar de către o autoritate a statului (în acest caz RAR) - marea majoritate fiind eliberate de stații ITP - societăți comerciale.

Citește și: