​​”Având în vedere situația de criză socio-economică generată de virusul COVID-19 și ținând cont de faptul că regiunea București-Ilfov este puternic afectată, AMBI vine în sprijinul autorităților publice locale din regiune, cu câteva idei de tip măsuri care ar putea fi implementate”, se arată într-un comunicat al Alianței Metropolitane București-Ilfov.

Vlad Soare, Presedinte AMBIFoto: AMBI

”În primul rând, așa cum am observat că deja acționează autoritățile, toate măsurile ce privesc Municipiul București trebuie să fie aplicate și în Ilfov.

Populația din Mun. București nu poate fi separată de cea din Ilfov din motive evidente: o mare parte dintre locuitorii Județului Ilfov lucrează în București. Mai mult, anumite localități sunt scufundate în Municipiul București și aplicarea unui regim diferit poate fi comparabilă, păstrând proporțiile, cu construirea unui zid administrativ similar cu Zidul Berlinului. Separarea unei comunități cum este cea din București-Ilfov, ar genera multe deficiențe, nu ar ține cont de nevoile comunității și ar pune autoritățile în imposibilitatea de a controla regiunea.

Plecând de la aceast mod de acțiune ce implică întreaga regiune București-Ilfov, suplimentar față de măsurile deja adoptate, AMBI propune următoarele măsuri:

1. Constituirea unei structuri Metropolitane de gestionare a crizei COVID. Această structură Metropolitană va cuprinde toți conducătorii celor 50 de administrații din zona București-Ilfov. Astfel, măsurile ar fi luate în mod unitar cu privire la aceeași comunitate. S-ar putea realiza achiziții publice urgente în comun de către toate administrațiile locale din București-Ilfov (6 sectoare, Municipiul București, Județul Ilfov si cele 42 de unități administrative-teritoriale din Ilfov).

2. Închiderea tuturor parcurilor, a zonelor de agrement dar și a pădurilor din proximitatea orașului (Pădurea Băneasa, Pădurea Snagov etc)

3. Verificarea tuturor automobilelor care intră în Județul Ilfov, în sensul în care vor avea voie să intre doar cele care justifică prezența în Județ/Mun. București. O astfel de măsură este mai ușor de implementat întrucât gestionarea verificării intrărilor în Județul Ilfov este mai facilă decât gestionarea intrărilor în Mun. București.

4. Constituirea unui singur grup comun de voluntari pentru întrajutorarea persoanelor vulnerabile în această perioadă (cumpărături și medicamente). Acest grup trebuie să beneficieze de echipament de protecție și trebuie să aibă acces la resursele autorităților publice locale pentru identificarea persoanelor vulnerabile. Astfel, inclusiv organizațiile non-profit vor putea sa fie mai eficiente în demersurile pe care le fac în acest sens.

Citește și comentează mai mult pe PeBloguri