Suedia nu a închis şcolile şi restaurantele / Explicațiile unei doctorițe românce de acolo - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3112joi 04 iun 2020

Suedia nu a închis şcolile şi restaurantele / Explicațiile unei doctorițe românce de acolo

de G.S. Luni, 30 martie 2020, 12:36
- a A+
Imagine
Valentina Moldovan e medic şi directorul unui dispensar din sud-estul Suediei. Ţara a înregistrat primul caz de coronavirus pe 30 ianuarie, însă nici acum, la două luni distanţă, nu a instituit măsuri dure. Școlile și restaurantele au rămas deschise, iar testarea masivă nu există, notează Mediafax.


"Foarte multe restricţii sunt, dar în continuare şcolile primare şi grădiniţele sunt deschise. Barurile şi restaurantele sunt deschise. Câteva recomandări sunt – fiecare să fie atent să nu fie foarte aproape de alţi consumatori în restaurant, să nu stea la bar, dar pot fi serviţi la masă, de exemplu", a spus Valentina Moldovan.

Distanţarea socială e recomandată în această perioadă şi în Suedia, dar evenimentele cu mai puţin de 50 de oameni sunt în continuare permise. În plus, până de curând, limita a fost de 500 de participanţi.

"Am redus la maxim controalele planificate, pacienţii înţeleg. Strategia majoră a Suediei, aşa cum o înţeleg eu, ca cetăţean şi medic, este răspunderea fiecărui cetăţean şi încrederea în autorităţi. (...) Economia Suedie e bineînţeles afectată, ca restul lumii. Sunt multe măsuri pe care guvernul le ia, dar, din nou, răspunderea fiecăruia – stăm acasă dacă suntem răciţi, nu avem contacte aproape, sociale, îi protejăm pe cei cu risc, pe cei în vârstă şi în primul rând, avem încredere în autorităţi", explică medicul de familie.

Autorităţi care au decis să nu aplice o politică de testare intensivă.

"Nu există testare în masă, în Suedia, testăm doar pacienţii care necesită îngrjiri spitaliceşti şi pacienţii în vârstă, care locuiesc în căminele de bătrâni şi personalul care lucrează în căminele de bătrâni. În rest, toţi pacienţii care nu necesită îngrijiri spitaliceşti primesc recomandarea de a sta în casă şi urmărim îndeaproape evoluţia lor. (...) Am redus mult, cum am spus, consultaţiile planificate şi folosim în cea mai mare măsură consultaţia la telefon şi consultaţia video", a adăugat sursa citată.

Suedia are, până acum, 3.700 de cazuri de COVID-19 şi 110 morţi din cauza virusului. Experţii se aşteaptă ca vârful epidemiei să fie atins la finalul acestei săptămâni.


28837 de afisari


au un bagaj genetic in creier
dessik [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 13:28
+19/27
Si "respecta autoritatile", cum a spus doctorita.

Ei nu au luat decizii simple brute force, asa cum a facut india care a pus tot miliardul lor in carantina. Ci au fost maxim de selectivi. Testeaza orice bolnav care intra in spital, asa cum ar fi trebuit sa faca ai nostri. Cei 200 de medici infectati si toate infectiile din spitale se datoreaza predominant faptului ca internatii nu sunt testati. Au eliminat vizitele la medic - iarasi un lucru extraordinar care in romania nu-i duce capul. Ai nostri in schimb inchid mall-urile.

Ar fi extraordinar sa le iasa. Ar fi o dovada ca diferenta o face o societate civilizata si o clasa politica inteligenta.
la ei distanțarea socială e ceva normal
FFF T [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 13:40
+17/23
Nordicii oricum sunt cam distanțați social de felul lor, locuiesc singuri, nu se pupă și nu se îmbrățișează când se văd.
Și sunt destul de curați. Și sănătoși.
Or să fie bine.
inca 32 de comentarii comenteaza
Cookie Settings