O altă zi de luni dezamăgitoare, scrie cotidianul francez Les Echos analizând evoluțiile bursiere. Piețele europene au scăzut din nou, veștile proaste de pe frontul epidemiei continuând să îngrijoreze investitorii, iar petrolul continuând și el să se ieftinească. Bursa de la Paris, după un fragil avans la deschiderea pieței a reintrat rapid în teritoriu negativ, indicele CAC pierzând peste 2%. Tendința este similară pentru bursele din Frankfurt și Londra, în scădere cu 1,67%, respectiv 2,09%. La București, bursa era tot pe roșu în jurul orei 11, dar un recul de 1%.

La Paris, Airbus conduce în topul companiilor perdante, cu o scădere de peste 11%, urmată de Safran (-10%) și BNP Paribas (-8,32%). Indicele băncilor europene a înregistrat și el cel mai mare declin sectorial din Europa, cu o scădere de 5,51%!

Weekendul nu a adus din păcate prea multe vești bune. în Statele Unite, Donald Trump a anunțat extinderea măsurilor de distanțare socială până la 30 aprilie, iar dr. Anthony Fauci estimează că Covid-19 ar putea produce „între 100.000 și 200.000 de decese” în rândul americanilor. În Franța, numărul morților este de 2.606, în timp ce Italia a atins numărul de 10.779.