​Gimnastul Marian Drăgulescu, unul dintre sportivii români calificați la Jocurile Olimpice, s-a declarat mulțumit de amânarea evenimentului de la Tokyo pentru 2021. Sportivul de 39 de ani a precizat că ar fi ajuns nepregătit, din cauză că nu se poate antrena într-o sală de gimnastică în această perioadă.

Marian DragulescuFoto: romgym.ro

"Sunt ok psihic că s-au amânat Jocurile Olimpice pentru la anul. Nu mi-ar fi plăcut să se organizeze anul acesta. Aș fi ajuns nepregătit, neavând competiții înainte, fără să mă antrenez într-o sală de gimnastică.

Acasă îmi păstrez tonusul, mobilitatea, îmi mențin greutatea cu alimentație sănătoasă, ca să nu pornesc de la 0 după pandemie.

Un an e suficient ca să mă pot pregăti. În a doua parte a anului poate va fi și Campionatul European de gimnastică. În trei luni și jumătate pot ajunge într-o formă bună pentru competiție. Ies o dată pe săptămână la cel mai apropiat magazin, sunt izolat, ies cu mască și mănuși, nu vreau să ating nimic, e contagios virusul, mă spăl ca la carte 20 de secunde pe mâini, ca la carte", a dezvăluit Marian Drăgulescu pentru Digi Sport.

Marian Drăgulescu va bifa a cincea prezență la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio de Janeiro. Ediţia de la Atena, din 2004, i-a adus cele trei medalii olimpice pe care le deţine: două de bronz, la sărituri şi cu echipa, şi una de argint, la sol.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020, dar au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu toate că vor avea loc în 2021, Jocurile Olimpice se vor desfășura tot sub denumirea inițială: Tokyo 2020.

În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori, dar de fiecare dată din cauza războaielor:

  • Ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial.
  • Ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
  • Ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.