Un cuplu de sud-africani a alergat 42,2 kilometri, distanţa unui maraton, pe balconul apartamentului său din Dubai, relatează AFP, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Collin Allin, în vârstă de 41 de ani, şi soţia sa Hilda au alergat sâmbătă, parcurgând de 2.100 de ori dus-întors balconul lor de aproximativ 20 de metri lungime. Cei doi au transmis online maratonul lor, care a durat cinci ore, nouă minute şi 39 de secunde.

“Am reuşit”, a notat Collin pe Instagram, felicitându-şi soţia pentru primul său maraton şi mulţumindu-le celor care i-au încurajat. “Mulţumim pentru iubire şi susţinere. A fost minunat să vă avem alături toată cursa”, a adăugat Collin Allin.

Fiica cuplului, Geena, în vârstă de 10 ani, le-a oferit părinţilor săi din când în când apă şi gustări şi a indicat cu panouri startul şi alte faze ale maratonului.

Collin a declarat că intenţionează să organizeze “o cursă mai importantă, mai globală”, pentru a le permite oamenilor care se simt închişi dar vor să îşi dezmorţească picioarele să se alăture cursei pentru câţiva kilometri.

Pandemia de coronavirus a afectat puternic competiţiile sportive din întreaga lume şi a limitat posibilităţile de practicare a activităţilor sportive în aer liber.

Pe un balcon de şapte metri lungime, în sud-vestul Franţei, un bărbat de 32 de ani a alergat de peste 6.000 de ori dus-întors. Alt bărbat şi-a parcurs în alergare de 727 de ori terasa, maraton pe care l-a încheiat în puţin peste cinci ore, în aplauzele vecinilor.