Țuca Zbârcea & Asociații este gazda seriei de podcasturi „Dreptul în vremea coronei”, un ansamblu de dialoguri asupra unor teme de drept generate de criza epidemiei de coronavirus în lume.

Dreptul in timpul coronei - ep. 2Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Al doilea episod, o discuție despre „Ce sunt și ce nu sunt cauzele exoneratoare de răspundere?”, îl are invitat pe Cornel Popa, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații. Mediul de afaceri este invadat acum de o serie de termeni de care nu s-a preocupat prea mult în trecut, dar care probabil vor ține capul de afiș pentru multă vreme: forță majoră, caz fortuit, exonerare de răspundere, impreviziune, ajustarea contractului.

Va fi mult timp pentru a discuta incidența acestor noțiuni la diverse cazuri concrete, însă înainte de toate această preocupare are nevoie de o ordine, de o structură. Devine relevant pentru oamenii de business şi nu numai să știe întâi ce sunt, ce rațiune au, cum se disting, care este deliniamentul dintre diversele instituții ce înlătură răspunderea pentru executarea unei obligații deja asumate. Pentru acest motiv, al doilea episod al podcastului nostru are drept tematică cauzele exoneratoare de răspundere.

În podcast-ul următor, Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații, va discuta cu Dan Cristea, Partener în cadrul firmei de avocatură, despre provocările și dificultățile cu care se confruntă mediul de afaceri, impactul epidemiei COVID-19 asupra economiei și perspectivele de redresare. Al treilea episod va fi difuzat miercuri, 1 aprilie, pe canalul Youtube al firmei de avocatură și via Podomatic.