Clubul AS Roma, care a strâns peste 500.000 de euro de la începutul pandemiei de coronavirus pentru a ajuta spitalele din oraș, a promis că va dedica personalului medical primul meci pe care îl va disputa acasă, pe Stadio Olimpico, după reluarea campionatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timp ce pandemia de coronavirus a ucis mai mult de 10.000 de persoane în Italia, AS Roma a anunțat sâmbătă seară că va invita 5.000 de lucrători din domeniul sănătății la primul său meci de pe teren propriu, după reluarea competiției din Serie A.

Capitolinii au precizat că o parte din suma obținută din fiecare bilet vândut va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru spitale din Roma. Clubul se angajează, de asemenea, să stabilească prețuri reduse pentru personalul medical la meciurile din sezonul viitor.

Romanii au strâns 530.000 de euro de la începutul pandemiei (în special datorită eforturilor depuse de jucători și stafful echipei), care au fost utilizați pentru dotarea spitalului Lazzaro Spallanzani cu opt ventilatoare de respirație artificială și opt paturi medicale, informează L'Equipe.