O faptă bună pe zi - Căutăm ONG-uri pe care să le răsplătim cu 1.000 de euro pentru faptele bune - #ofaptabunapezi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853joi 02 dec 2021
Proiect BCR - HotNews

O faptă bună pe zi - Căutăm ONG-uri pe care să le răsplătim cu 1.000 de euro pentru faptele bune - #ofaptabunapezi

Vineri, 27 martie 2020, 19:35
- a A+
Imagine
Pandemia a schimbat modul de viață și felul în care ne raportăm la lucrurile și oamenii din jurul nostru. Între știrile despre numărul de persoane infectate, despre situații de criză, mai multe companii au dat semnalul că trebuie să fim solidari în astfel de momente. Fie prin donații, fie prin alte fapte care merită salutate. În acest context, BCR și Hotnews doresc să sprijine ONG-urile care continuă să facă fapte bune, așa cum au făcut mereu, chiar și în această perioadă grea. Efortul lor este admirabil și tot mai multe au nevoie de ajutor.


UPDATE 2: Înscrierile s-au încheiat. Pe 1 aprilie o să apară primul articol ce o să conțină sondajul pentru a decide către ce ONG merge prima finanțare de 1.000 de euro. Reamintim că vor fi luate în considerare doar ONG-urile care sunt înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

UPDATE: înscrierile ONG-urilor se pot face lăsând un comentariu la acest articol sau la postarea de pe pagina de Facebook a HotNews.ro. Este de ajuns numele ONG-ului + o scurtă descriere a sa. Sondajele vor fi publicate zilnic pe site-ul HotNews și pe pagina de Facebook, însă votarea se poate face doar în interiorul articolelor care conțin sondajele, NU pe Facebook. Data limită de înscriere este 31 martie, ora 20.00. Sondajele vor apărea zilnic pe HotNews.ro (timp de 30 de zile), începând cu data de 1 aprilie.

Așadar, dacă știi o organizație sau asociație care se implică în aceste zile și ajută comunitatea, este angajată în lupta împotriva coronavirusului, ajută medicii, spitalele, dar nu numai, lasă în comentariu numele și o scurtă descriere . BCR va dona, în urma voturilor venite din partea voastră, a cititorilor, câte 1.000 de euro pe zi ONG-urilor cu cele mai multe voturi, ca un mic sprijin pentru a putea duce lupta mai departe.

Campania se va desfășura timp de 30 de zile și în fiecare zi un ONG va avea posibilitatea să primească, la finalul zilei, câte o finanțare de 1.000 de euro. Încercăm astfel să ajutăm cât mai multe astfel de organizații.

În fiecare zi , vom deschide un sondaj pe HotNews.ro în care vom avea 2 sau mai multe ONG-uri (în funcție de numărul de ONG-uri propuse) ce pot fi votate, iar la finalul zilei, la ora 20.00 , organizația care are cele mai multe voturi va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro. Mecanismul de votare nu permite voturile multiple de pe același IP.

ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.

Data la care vom demara campania este de 31 martie, ora 20.00, așa că trimite până atunci sugestiile tale pentru ONG-urile care fac bine pentru comunitățile din jurul lor. Și distribuie acest mesaj: hai să facem o faptă bună pe zi!

Sondajele vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

#ofaptabunapezi #staysafe #bcr #hotnews25978 de afisariFONSS-Centrul de Urgențe Sociale (Iași)
Cristina [anonim], Duminică, 29 martie 2020, 18:53
+29/37
FONSS - Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, din care fac parte 37 de ONGuri furnizoare de sevicii sociale, a înființat la Iași pe 16 martie Centrul de urgente sociale (CUS) – un serviciu de informare, servicii directe către cetățeni și coordonare între organizații neguvernamentale, voluntari și autorități, pe perioada stării de urgență.
CUS este gestionat de FONSS si partenerii sai: Serviciul de Ambulanta Voluntară, Colegiul Sf. Nicolae, Prefectura jud.Iasi. Centrul are 3 numere de dispecerat și oferă cetățenilor:
• informații privind măsurile recomandate de autorități pentru prevenirea transmiterii COVID 19, pentru a sesiza diverse încălcări de reguli privind limitarea tramiterii COVID 19,
• servicii directe pentru persoanele vulnerabile sau izolate (ajutor umanitar, suport în achiziționarea de alimente de bază sau medicamente, în special pentru persoanele vârstnice, persoanele cu boli cronice sau cu dizabilități, persoanele aflate în izolare). Un grup numeros de voluntari lucrează la CUS în această perioadă, coordonați de Serviciul de Ambulanță Voluntară și Colegiul Sf. Nicolae.
• servicii de consiliere și suport psihologic, cu asistenți sociali și psihologi profesioniști din rețeaua FONSS, care ofera sprijin telefonic sau online pentru toate persoanele sau familiile care se confruntă cu dificultăți administrative, psihologice, de adaptare la această perioadă de criză,
• suport spiritual cu ajutorul preoților care își oferă serviciile în acest scop.
Centrul menține permanent legătura cu Instituția Prefectului și cu autoritățile locale, precum și cu celelalte instituții cu atribuții legale în gestionarea crizei (DSP, DGASPC, SPAS, ISUJ). El identifică zilnic problemele care apar în regiune, declanșează reacția rapidă a voluntarilor sau a autorităților, conectează oamenii și serviciile pentru a rezolva situații uneori foarte complexe generate de situația de urgență.
https://www.facebook.com/CentrulDeUrgenteSociale/
Masa Calda Persoane fara Adapost
Lucian Pirvu [anonim], Luni, 30 martie 2020, 15:46
+16/22
Buna ziua,

Ma numesc Lucian Pirvu si sunt presedintele asociatiei "Padre Pio" din Cluj-Napoca, una dintre asociatiile cu o implicare activa permanenta in comunitatea clujeana.
Una dintre activitatile noastre permanente este asigurarea unor mese calde saptamanal, pentru cca. 100 de persoane, beneficiari ai Centrelor de Adapost Temporar din orasul nostru, actiune pe care o desfasuram pana la inceputul acestei perioade de criza, de 3 ori pe saptamana, cu echipe de voluntari, care ne ajutau la pregatirea si distribuirea hranei. costuri suportate in totalitate de donatori - persoane fizice.
Pentru ca aceasta noua situatia ne-a blocat totalmente activitatile, care se bazau pe munca neobosita a grupurilor de voluntari si aceasta actiune, cu masa calda, a avut de suferit, dar am decis sa continuam sa asiguram mancarea calda pentru acesti bieti oameni fara locuinta, care acum sunt carantinati in aceste centre de adapost temporar, in regim de catering.
Astfel, momentan reusim sa distribuim cate 150 de portii de mancare calda saptamanal, fiind nevoiti sa platim sume mari de bani pentru achizitionarea mancarii de la un serviciu de catering, astfel ca orice sprijin si donatie in acest sens, este mai mult decat binevenita in aceasta perioada grea !

Multumim pentru disponibilitate ! Sanatate si felicitari pentru tot ceea ce faceti !
inca 163 de comentarii comenteaza