Cercetătorii au descoperit o specie de mamifere purtătoare ale coronavirusului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3637luni 30 mar 2020

Cercetătorii au descoperit o specie de mamifere purtătoare ale coronavirusului

de Lupu Vlad-Andrei Vineri, 27 martie 2020, 4:42
- a A+
Imagine
Cercetătorii au descoperit că o specie de mamifere numite pangolini ar fi purtătoare ale coronavirusului. Acestea sunt pricipalele mamifere cu care se face trafic ilegal, potrivit BBC .Pangolinii sunt mamifere nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung și acoperit cu solzi. Solzii se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș.

Într-o cercetare publicată în prestigiosul jurnal Nature, cercetătorii afirmă că au descoperit două grupuri de coronavirus, aflate în strânsă legătură cu cel care se transmite la om.

Pangolinii sunt animalele cu care se face cel mai mult trafic ilegal, servind fie ca delicatese culinare, fie ca ingrediente în medicina tradițională.

Cercetătorii, în frunte cu autorul principal, doctorul Tommy Lam de la Universitatea din Hong Kong, sunt de părere că aceste mamifere trebuie manipulate cu multă atenție. Aceștia au adăugat că aceste animale trebuie cercetate în continuare, pentru a stabili riscul de a transmite virusul la oameni.

Doctorul Lam spune că faptul că au ajuns la astfel de rezultate ridică întrebarea dacă nu cumva aceste mamifere stau la baza răspândirii coronavirusului, nu liliecii, cum s-a crezut până acum.

Atât activiștii cât și cercetătorii cer să se ia toate măsurile ca orice mod de comercializare a animalelor sălbatice să fie oprit.

Chiar dacă China a interzis consumul de animale sălbtice, iar Vietnamul urmează să facă la fel, mai sunt multe alte țări unde nu s-a luat nicio măsură.


11699 de afisari


Aceste mamifere
Keloo Cooper [utilizator], Vineri, 27 martie 2020, 6:37
+13/15
Sunt evident din Italia.
si
nikita11 [utilizator], Vineri, 27 martie 2020, 7:55
+6/10
mai mult ca sigur cercetatorii au descoperit ieri lucrul acesta nu in ianuarie cand aveam deja poza aia a furnicarului in mii de articole inclusiv hn.
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings