SUA părăsesc încă o bază militară în Irak - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3637luni 30 mar 2020

SUA părăsesc încă o bază militară în Irak

de S.J. Vineri, 27 martie 2020, 3:41
- a A+
Imagine
După baza al-Qaim, forțele coaliției conduse de Statele Unite se retrag și din baza aeriană Qayyarah de la Mosul, predând-o forțelor de securitate irakiene, relatează Akșam , citat de Rador.Într-o declarație a coaliției, citată de Agenția Anatolia, se arată că baza militară a fost predată pe 26 martie forțelor irakiene, în cursul unei ceremonii.

Coaliția a anunțat că este determinată să continue sprijinul pentru combaterea organizației ISIS în Irak și că își va retrage forțele doar în anumite baze.

Generalul de brigadă Vincent Barker, din partea forțelor coaliției, a declarat că baza a jucat un rol important în câștigarea orașului Mosul din mâinile ISIS.

Barker a arătat că "Această bază este vitală pentru Forțele Aeriene Irakiene care au desfășurat atacuri asupra adăposturilor ISIS".

Forțele coaliției vor părăsi complet baza în zilele următoare.

Cu puțin timp în urmă, SUA au predat forțelor irakiene de securitate baza al-Qaim, aflată în apropierea frontierei dintre Irak și Siria și având o importanță strategică.

Retragerile au loc după ce grupări sprijinite de Iran au atacat baze din Irak în care se află staționate forțe americane și ale coaliției.


538 de afisari


Pe cine
RoyPeters [utilizator], Vineri, 27 martie 2020, 16:57
0/0
mai intereseaza? Plecarea jenanta din Irak ar trebui discretizata, sa nu rada lumea...
comenteaza
Cookie Settings