Bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 a crescut joi în Italia cu încă 662, ajungând la 8.165, potrivit datelor difuzate de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă și citate de Reuters.

Carantina ItaliaFoto: Profimedia Images

Reuters remarcă însă că e posibil să se fi strecurat o eroare în datele transmise de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă, întrucât pentru ziua de joi nu a raportat niciun deces în Piemont, a treia cea mai afectată regiune din Italia, ceea ce ar fi fără precedent în ultimele zile.

Separat, autoritățile din Piemont au transmis anterior în cursul zilei că bilanțul deceselor în această regiune a crescut cu 50 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, numărul total al cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut joi la 80.539 (față de 74.386 miercuri) - cea mai mare creștere de noi cazuri din 21 martie încoace, potrivit Agenției italiene.

Dintre toți cei infectați la nivel național, 10.361 s-au recuperat complet în urma bolii. În același timp însă, 3.612 pacienți sunt în stare gravă, la terapie intensivă.

Cea mai lovită regiune, Lombardia, din nordul țării, a raportat joi o creștere abruptă a numărului de decese față de ziua precedentă (+387), iar situația de acolo rămâne critică, cu un total de 4.861 de decese și 34.889 de cazuri.