Proiect de lege USR: indemnizațiile parlamentarilor se diminuează cu 25% pe o perioadă de 6 luni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3890luni 30 mar 2020

Proiect de lege USR: indemnizațiile parlamentarilor se diminuează cu 25% pe o perioadă de 6 luni

de L.P. Joi, 26 martie 2020, 18:41
- a A+
Imagine
USR a depus, joi la Parlament, un proiect de lege care propune diminuarea cu 25% a indemnizației senatorilor și deputaților, pe perioada instituirii stării de urgență și ulterior acesteia, timp de 6 luni calendaristice.Inițiatorul prpiectuliu de lege , deputatul USR Tudor Benga propune la articolul 42 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor introducerea unui alineat nou care prevede ca, pe perioada instituirii stării de urgenţă şi ulterior acesteia timp de şase luni calendaristice, indemnizaţia lunară a parlamentarilor se reduce cu 25%.

Deputatul USR consideră că este nevoie de un efort colectiv pentru a ajuta la redresarea situaţiei economice pe durata instituirii stării de urgenţă, dar şi după încetarea acesteia, pe o perioadă de 6 luni necesară reluării activităţilor economice.

"Este un act civic și de solidaritate al Parlamentului României cu cetățenii care se tem acum nu doar pentru sănătatea lor și a celor pe care-i iubesc, ci și pentru posibilitatea pierderii locurilor de muncă și a diminuării veniturilor(...)Va crește foarte curând presiunea bugetară pentru satisfacerea necesităților din ce în ce mai mari ale sistemului medical și ale direcțiilor de sănătate publică, pe măsură ce virusul se răspândește și vor apărea mai multe cazuri grave", a susține Benga.


2941 de afisari


Cat?
anion [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 18:56
+7/9
De ce nu 50% cum a zis Ciolacu?
eeeh
nikita11 [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 19:25
+6/8
ni se rupe acum de salariile a 600 de oameni. Nici macar nu a mentionat si cohorta de consilieri, secretari, blowjob-eri care acompaniaza fiecare parlamentar ce tot vorbesti de toti bugetarii. Astia ar fi in stare sa iasa in strada si in mijlocul carantinei doar-doar sa nu-si vada pierdut 1 leu din dreptul lor 'castigat'. Cat hau-hau se face si acum ca boc le-a redus salarii intr-un moment similar dar mult mai putin periculos. Dreaq vrea sa se mai atinga de bugetari. Ei sunt 'coloana vertabrala' a tarii nu ne putem atinge de ei. Sfinti. Ptiu
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings