Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, unde s-au vindecat cei mai mulți pacienți cu coronavirus, cere să interneze doar bolnavi din Timiș: Nu se poate încărca un singur spital din vestul țării - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3637luni 30 mar 2020

Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, unde s-au vindecat cei mai mulți pacienți cu coronavirus, cere să interneze doar bolnavi din Timiș: Nu se poate încărca un singur spital din vestul țării

de I.H. Joi, 26 martie 2020, 15:31
- a A+
Imagine
Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, unde sunt internați pacienți cu coronavirus din alte cel puțin patru județe, solicită Ministerului Sănătății ca toate spitalele din aceste județe să își întocmească "planul alb" astfel încât să trateze și să testeze pacienții cu COVID-19 în spitalele lor. Practic, ei propun ca pacienții din alte județe să fie tratați acolo, scrie tion.ro .La acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" Timișoara 75% din pacienții cu coronavirus sunt din alte județe: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, dar și Arad și Cluj.

"Am trimis documente în acest sens către Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din toate celelalte județe și Prefectura Timiș. 75% dintre pacienții internați la noi în spital cu COVID-19 sunt din alte județe. Considerăm că este necesară aplicarea planului alb la nivelul tuturor județelor", a declarat pentru tion.ro managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Voichița Lăzureanu.

Ea a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că la acest moment 5 din cele 9 paturi din Secția de terapie intensivă a spitalului sunt ocupate.

"Nu se poate încărca un singur spital din vestul țării cu pacienți din toate județele din zonă. Propunerea noastră este ca pacienții din alte județe să fie tratați în acele județe, nu să străbată sute de kilometri până la noi. Așa este normal, ca toate spitalele din toate județele să își activeze planul alb și să poată trata pacienți cu COVID", a declarat la Digi 24 managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Întrebată ce răspuns a primit din partea autorităților la această solicitare, ea a răspuns: "Ni s-a răspuns că se vor lua msăruri, că o să încercăm, o să..., o să...".

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 1.029, cu 123 cazuri nou depistate, potrivit informațiilor transmise joi la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate, cele mai multe fiind la Timișoara - 53.


8344 de afisari


aici si textul despre oradea
nikita11 [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 16:00
+6/6
Oradea are două spitale - unul județean și unul municipal - ambele în administrarea Primăriei. În total au aproximativ 900 de paturi, dintre care 75 la terapie intensivă, 60 dotate cu aparate de ventilație mecanică. În contextul crizei COVID 19, Spitalul Municipal este golit și va trata doar pacienții infectați cu noul coronavirus

si nu vorbim de 5 paturi de terapie intensiva din 9(ca in tm) ci de 75 din care 60 cu ventilatoare. De joi(azi) e in functiune, ce tot guitza ala?
bine
nikita11 [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 15:56
+4/8
depinde ce e ala vest. daca e strict vestul cardinal da, timis e pe acolo. Daca te uiti 2 judete mai sus in nord-vest-ul cardinal e un intreg spital regional la oradea dedicat pt covid. Scrie ca au mutat tot spitalul municipal la cel judetean si au alocat unitatea pt tratarea covid. poate ca nu e inca suficient(sigur nu e) dar nu e timisoara singura destinatie in zona.
inca 24 de comentarii comenteaza
Cookie Settings