Celebrul epidemiolog Ian Lipkin, şef al Centrului de imunologie din cadrul Universităţii Columbia, a anunţat că suferă de COVID-19, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lipkin, care a colaborat cu organizaţiile din domeniul sănătăţii în timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2002-2003, apărută în China, a fost consultant medical pentru filmul lui Steven Soderbergh "Contagion". Pelicula lansată în 2011, cu detalii prezentate foarte realist, urmăreşte ce se întâmplă atunci când un virus ucigaş apărut în China se răspândeşte la nivel global şi duce la un haos în masă, în timp ce epidemiologii încearcă să găsească un vaccin. Un scenariu devenit în prezent realitate.

Numai în SUA, au fost raportate peste 55.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi cel puţin 750 de decese.

"Dacă m-a lovit pe mine, poate lovi pe oricine", a spus Lipkin, care a refuzat să indice modul în care s-a infectat: "Nu contează. Virusul este peste tot în SUA".

În ianuarie, el a vizitat China, unde a apărut noul coronavirus. Epidemiologul a avertizat atunci că noul coronavirus va deveni pandemic, potrivit deccanherald.com.

În 2003, Ian Lipkin a contractat SARS, în timp ce se afla la Beijing, în calitate de colaborator al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La sosirea în SUA, el a stat în carantină.