Vodafone, Deutsche Telekom, Orange și alți cinci operatori au convenit să transmită Comisiei Europene datele agregate de localizare ale telefoanelor, pentru a urmări răspândirea coronavirusului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3890luni 30 mar 2020

Vodafone, Deutsche Telekom, Orange și alți cinci operatori au convenit să transmită Comisiei Europene datele agregate de localizare ale telefoanelor, pentru a urmări răspândirea coronavirusului

de Adrian Vasilache Joi, 26 martie 2020, 10:47
- a A+
Imagine
​Vodafone, Deutsche Telekom, Orange și alți cinci furnizori de telecomunicații au convenit să partajeze către Comisia Europeană datele de localizare a telefoanelor mobile ale utilizatorilor pentru a urmări răspândirea coronavirusului, a anunțat miercuri grupul de lobby GSMA, citat de Reuters. Comisia Europeană va folosi date anonimizate pentru a proteja confidențialitatea și datele privind localizarea telefoanelor mobile ale utilizatorilor vor fi agregate, nu individuale, a explicat un oficial UE.În ultimele săptămâni s-au intensificat îngrijorările cu privire la utilizarea tehnologiei de către guverne pentru monitorizarea celor aflați în carantină și urmărirea infecțiilor, temerile vizând posibile încălcări ale dreptului la viață privată.


Acordul a fost semnat și de către Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia și A1 Telekom Austria, după ce oficialii acestor grupuri de comunicații s-au întâlnit luni cu Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.

Comisia Europeană va folosi date anonimizate pentru a proteja confidențialitatea și agregarea datelor privind localizarea telefonului mobil pentru a coordona măsurile de urmărire a răspândirii virusului, a spus un oficial al UE, citat de Reuters.

Pentru a asigura în continuare preocupările legate de confidențialitate, datele vor fi șterse odată ce trece criza, a spus oficialul, adăugând că planul UE nu vizează centralizarea datelor mobile și nici o supraveghere în stil big brother.

În timp ce datele anonimizate nu intră în sfera de aplicare a legilor UE privind protecția datelor, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (AEPD) a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidențialitate atât timp cât există garanții.


6971 de afisari


Asta e, dupa cum vezi, constitutia
clint [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 11:36
+4/8
nu ii opreste pe unii sa minta si sa bage un spital intreg in carantina. Platon spunea asa: "oamenii buni nu au nevoie de legi ca sa fie buni, in timp ce oamenii rai vor gasi mereu o cale sa ocoleasca legea"


Idealul de societate libera devine efemer in situatii de criza, de unde si nevoia unor masuri "militaroase", cand libertatile individuale sunt lasate cu multi in urma celor de grup.
chill
adrisant [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 11:08
+2/8
relax, macar de data asta supravegherea foloseste la ceva
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings