Managerul Spitalului Județean Suceava Vasile Rîmbu a fost suspendat din funcție / În locul lui a fost numit un medic pediatru - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172sâmbătă 16 ian 2021

Managerul Spitalului Județean Suceava Vasile Rîmbu a fost suspendat din funcție / În locul lui a fost numit un medic pediatru

de L.P. Joi, 26 martie 2020, 10:02
- a A+
Imagine
La solicitarea Ministerului Sănătății, managerul de la Spitalul Județean Suceava a fost suspendat din funcție, a declarat pentru HotNews.ro vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc. În locul lui Vasile Rîmbu a fost numit pe perioada stării de urgență doctorul Filip Florin, medic primar în specialitatea chirurgie și ortopedie pediatrică.


Ministerul Sănătății a propus Consiliului Județean Suceava să îl demită pe Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalului Județean, în urma scandalului infectării cadrelor medicale cu coronavirus.

Spitalul a fost închis miercuri după ce 34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri s-au infectat cu coronavirus iar 5 dintre cele 14 decese cauzate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienți internați la spitalul din Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv cu coronavirus și este internat în spital. El și-a delegat atribuțiile către Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean Suceava. Ministerul Sănătății poate doar să propună demiterea managerului, însă decizia aparține CJ Suceava.

"Pe perioada stării de urgență pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu se poate suspenda din funcție managerul spitalului potrivit art 19 din ordonanța Guvernului. Este nevoie de un raport al Ministerului Sănătății în acest sens iar președintele Consiliului Județean poate emite ordinul de supendare a acestuia din funcție. Deocamată nu am primit nimic de la Ministerul Sănătății", a explicat miercuri, pentru HotNews.ro, vicepreședintele CJ Victor Seredenciuc.


4825 de afisaribai dar cat va luat
cetateanulmodern [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 10:11
+7/7
va luat zile intregi sa-l suspendati cand dezastrul pe care l-a creat era clar de acum o saptamana.Cred ca lumea sa astepta sa-l demiteti nu suspenda si sa inceapa si urmarirea penala.
Clientela politica continua
Copacul [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 11:05
+5/5
Nu sunt psd-ist: consider ca guvernarea psd a fost o mare catastrofa. Dar nu putem sa nu vedem ca acest inconstient Vasile Rimbu a fost numit director de spital de PNL-istul Gheorghe Flutur, politician de tip vechi, postrat in functii de PNL. Daca nu avea sustinere de la baronul Flutur, trebuia demis inca din 2019, cand a cheltuit 400000 de euro pe o fantana cu lumini si muzica montata in curtea spitalului, in loc sa foloseasca banii pentru dotari medicale. Este adevarat cqa fantana a fost preluata de la Consiliul judetean (presedinte - Flutur), care o cumparase sa o monteze in oras, dar nu a mai indraznit. E obligatoriu sa scapam de toti baronii locali, din toate partidele!
inca 7 comentarii comenteaza