Firea, despre testarea bucureştenilor: Prima categorie vizată, persoanele de peste 65 ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1525miercuri 28 oct 2020

Firea, despre testarea bucureştenilor: Prima categorie vizată, persoanele de peste 65 ani

de V.M. Miercuri, 25 martie 2020, 23:35
- a A+
Imagine
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că a discutat cu ministrul Sănătății și cu directorul Institutului de Boli Infecțioase despre testarea tuturor bucureștenilor și crede că primele categorii testate ar trebui să fie persoanele vârstnice și cele cu alte boli.


Primarul Gabriela Firea spune că a discutat pe tema testării tuturor bucureștenilor cu ministrul Victor Costache, dar şi cu Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase, notează Mediafax.

"Am discutat acest aspect ieri (marți-n.r.) cu domnul Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani, persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc. În acest sens am răspuns în câteva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel, care aseară, într-o emisiune TV, a solicitat demararea acestui program, în primă etapă cu un număr de 12 maşini care să ducă medicii epidemiologi şi virusologi la posibilii pacienţi acasă sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie testate", a spus Gabriela Firea, miercuri seară, la postul Realitatea TV.

Potrivit edilului capitalei, în Bucureşti sunt 483.000 persoane cu vârsta de peste 65 ani.


Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins și în alte mari orașe ale țării.

"Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte", a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.


5194 de afisariCoronaFiRus Pandele Firea NU dicteaza !
un domn [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 23:41
+11/13
Ci se supune !

Pentru cei de 65 ani ai papat banii de testare pe excursiile in Grecia !
sa nu iti moara alegatorii
ggiiggii [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 23:52
+7/9
Aveti grija de ei...si tu, si hotul ala de Pandele...se duc astia, va mai voteaza dreacu in orasul asta
inca 18 comentarii comenteaza