Emanuel Ungureanu: Asistentă de la UPU Cluj depistată cu coronavirus, pericolul de contaminare este major - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1525miercuri 28 oct 2020

Emanuel Ungureanu: Asistentă de la UPU Cluj depistată cu coronavirus, pericolul de contaminare este major

de S.J. Miercuri, 25 martie 2020, 23:18
- a A+
Imagine
Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, deputatul de Cluj, Emanuel Ungureanu, susține că o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și că pericolul de contaminare este major în această unitate, anunță Mediafax.


Deputatul Emanuel Ungureanu susține, într-o postare făcută miercuri seara pe Facebook, că sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj.

"O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Mai multe asistente sunt testate pentru coronavirus și sunt preventiv în izolare conform procedurilor. Vestea bună este că multe dintre ele au primit rezultatul și este negativ. Trebuie să găsească epidemiologii sursa de infectare pentru a diminua răspândirea. Sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj. Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU pe circuite unde sunt pacienți și pacienți cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major", a arătat Ungureanu.

Acesta a menționat că personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente, iar conducerea Spitalului Județean Cluj nu a explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectați.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, miercuri seară că nu comentează afirmațiile nimănui, "mai ales cele panicarde și pline de dramatism indus cu un anume scop, care nu ar trebui să își aibă rostul în această perioadă".

"În toate cazurile de posibile contaminări sau contacți ai unor pacienți pozitivi, în spitale se fac anchete epidemiologice, personalul medical este testat, se respectă niște protocoale stricte de decontaminare. La cum evoluează situația în fiecare zi, nu este ceva și nu va fi ieșit din comun să avem pacienți pozitivi în spitale și cadre medicale care să fie contacți ai acestora", a spus Abrudean.7566 de afisariadevaruri ascunse de guvernantii depina acum
linarel [utilizator], Joi, 26 martie 2020, 0:08
+5/7
lipsa echipamente de protectie pt medici
lipsa teste pt corona virus pt unii dorm prin ministere

si cate or mai fi , dar nu sunt publice

dar bine macar ca judecatorii au pensii speciale
Cand ii dam afara pe cei din DSP
AureliusM [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 23:56
+4/6
Mai toti mortii din ultimele zile sunt fiindca capetele patrate birocrate din DSP nu iau decizii corecte.

Stim ca pe timp de pace in astfel de servicii, toti si-au pus pilele, dar incompetenta ucide la propriu.

Si pana una alta, acest DSP ne pune si sistemul medical la pamant? Deja ce se intampla e un Colectiv2

Ca sa nu mai zic ca pe Bucuresti, DSP-ul nici nu raspunde la telefon. NIci nu au centrala precum 112. se lucreaza pe caiet si liste ca in anii '70.
inca 1 comentariu comenteaza