Premieră: Statistica a măsurat impactul coronavirusului în economie. Datele confirmă incertitudinea din piață: Un manager din cinci spune că până la sfârșitul lunii martie activitatea va scădea cu până la 25% - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0922vineri 27 nov 2020

Premieră: Statistica a măsurat impactul coronavirusului în economie. Datele confirmă incertitudinea din piață: Un manager din cinci spune că până la sfârșitul lunii martie activitatea va scădea cu până la 25%

de Dan Popa Miercuri, 25 martie 2020, 18:26
- a A+
Imagine
​În vederea măsurării impactului coronavirusului Covid19 sau SARS-Cov.2, Institutul Național de Statistică a realizat o anchetă ad-hoc în perioada 17-19 martie 2020, anchetă în cadrul căreia managerii firmelor au fost întrebați dacă vor considera că activitatea lor se va restrânge cu până la 25%, între 25-50%, peste 50% sau se va închide. Unul din cinci manageri a menționat că până la sfârșitul lunii martie activitatea ar putea scădea cu până la 25%. Trei sferturi din managerii care au menționat că activitatea va crește vin din sectorul comerțului cu amănuntul.


Ce mai arată datele INS :
  • Referitor la evoluția activității din cursul lunii aprilie 2020, gradul de incertitudine crește, astfel peste 48% dintre respondenți au menționat că nu pot estima cum va evolua activitatea economică. Ponderea managerilor care au estimat că activitatea nu se va restrânge în cursul lunii aprilie s-a redus la jumatate din valoarea lunii martie.
  • În industrie, circa o treime dintre respondenții care au menționat că activitatea se va restrânge în cursul lunii aprilie au apreciat că activitatea ar putea fi redusă între 25% și 50%.
  • Cele mai afectate vor fi întreprinderile mici și mijlocii ai căror manageri au estimat ca principal risc reducerea cu peste 50% sau chiar închiderea activității.
  • În ceea ce privește estimarea evoluției numărului de salariați până la sfârșitul lunii martie, aproape un sfert dintre manageri au menționat că nu pot estima cum va evolua acesta. Scăderile cele mai mari sunt estimate a se înregistra în sectorul servicii. Incertitudinea pentru luna aprilie crește, astfel ponderea managerilor care au menționat că nu pot estima evoluția numărului de salariați a fost de 43% din total respondenți.


9222 de afisariUnul din cinci??
fdaniel [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 18:34
+9/9
Vreau și eu să fumez ce fumează ăia patru !!
Sau cei 4 sunt manageri la stat, unde ceri bani și ți se dau :(
Cei cu afaceri si interese
zanghe [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 21:39
+4/4
In mediul imobiliar, nu mai platesc articole cum ca preturile imobiliarelor vor creste ?? Asa cum ziceau acum o sapt. Am ramas socat !!!!!
inca 4 comentarii comenteaza