Ministrul Justiţiei din Germania ia în calcul naţionalizări ca să protejeze structura economică a țării - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020

Ministrul Justiţiei din Germania ia în calcul naţionalizări ca să protejeze structura economică a țării

de V.M. Miercuri, 25 martie 2020, 16:24
- a A+
Imagine
Germania trebuie să-şi protejeze structura economică în timpul crizei cauzate de coronavirus şi să prevină vânzarea sau destrămarea companiilor cheie, a declarat miercuri ministrul Justiţiei de la Berlin, Christine Lambrech, pentru cotidianul Handelsblatt, transmite Mediafax.


"Este imperativ să protejăm structura economică în timpul crizei şi să prevenim vânzarea sau destrămarea firmelor importante. În acest scop, statul este pregătit să preia participaţii în companii, parţial sau chiar complet, dacă va fi necesar", a declarat ministrul justiţiei Christine Lambrecht.

DAX, indicele bursier al celor mai importante 30 de firme germane, a înregistrat o scădere de 25% în ultima lună, în condiţiile în care coronavirusul a îngheţat majoritatea economiilor de pe continent. Săptămâna trecută, ministrul Economiei Peter Altmeier a declarat că statul ar putea prelua participaţii parţiale sau chiar companii întregi pentru a preveni preluări ostile ale celor mai mari firme germane.

Germania se află în procesul consolidării regulilor privind investiţiile străine, o mişcare efectuată deja de Spania, în condiţiile în care analiştii de fuziuni şi achiziţii se aşteaptă ca investitorii bogaţi, unii finanţaţi de state, să-şi dorească să cumpere ieftin companii şi participaţii în această perioadă incertă.


3827 de afisari


Postacii HN au luat liber?
bubalacap [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 17:17
+3/5
Ce faci Frantz te porti/adopti metodele lui V. Orban sau, mai rau, alea comuniste?
exceptional ....
sareta [utilizator], Miercuri, 25 martie 2020, 17:36
0/4
Asa da ! Asa ar trebui sa faca si Romania ,sa nationalizeze BCR ,Enel ,OMV ,(RESURSELE STRATEGICE SA SE INTOARCA LA POPOR)
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings