Germania trebuie să-şi protejeze structura economică în timpul crizei cauzate de coronavirus şi să prevină vânzarea sau destrămarea companiilor cheie, a declarat miercuri ministrul Justiţiei de la Berlin, Christine Lambrech, pentru cotidianul Handelsblatt, transmite Mediafax.

Coronavirus GermaniaFoto: Frank Rumpenhorst/dpa/Profimedia Images

„Este imperativ să protejăm structura economică în timpul crizei şi să prevenim vânzarea sau destrămarea firmelor importante. În acest scop, statul este pregătit să preia participaţii în companii, parţial sau chiar complet, dacă va fi necesar”, a declarat ministrul justiţiei Christine Lambrecht.

DAX, indicele bursier al celor mai importante 30 de firme germane, a înregistrat o scădere de 25% în ultima lună, în condiţiile în care coronavirusul a îngheţat majoritatea economiilor de pe continent. Săptămâna trecută, ministrul Economiei Peter Altmeier a declarat că statul ar putea prelua participaţii parţiale sau chiar companii întregi pentru a preveni preluări ostile ale celor mai mari firme germane.

Germania se află în procesul consolidării regulilor privind investiţiile străine, o mişcare efectuată deja de Spania, în condiţiile în care analiştii de fuziuni şi achiziţii se aşteaptă ca investitorii bogaţi, unii finanţaţi de state, să-şi dorească să cumpere ieftin companii şi participaţii în această perioadă incertă.