Un bărbat de 77 de ani din Spania a ignorat starea de urgență creată din cauza coronavirusului și a ieșit pe stradă să vâneze pokemoni. „Vânătoarea de pokemoni, dinozauri sau altă creatură magică este interzisă pe durata stării de urgență. Nu căuta scuze și #staiacasă”, a fost mesajul postat pe Twitter de poliția din Madrid. Spaniolul nu este prima persoană care încalcă restricțiile pentru o vânătoare de pokemoni. Deși Italia este un focar de coronavirus, un bărbat din San Fermo, un orășel din provincia Como, a ieșit din casă cu tot cu fiica lui ca să prindă pokemoni, notează Libertatea.

faze tariFoto: Colaj foto

Lichid de parbriz sau diluant, vândut drept spirt. Ce au descoperit polițiștii. Nu numai şarlatanii profită de oamenii naivi! De pildă, vând lichid de parbriz sau diluant pe post de spirt. În Prahova, de pildă, poliţiştii serviciului de investigaţii criminale au descins la Filipeştii de Târg unde aveau informaţii că alcoolul sanitar produs de nişte indivizi acasă la ei, este vândut pe bandă rulantă. Au găsit acolo 244 de bidoane de plastic pline cu parbrizol, conform Știrilor Protv.

Războiul emu: Conflictul ridicol în care păsările au învins oamenii. Trecuseră deja ani buni de la încheierea Primului Război Mondial, iar soldații se întorseseră de mult acasă și se chinuiau să trăiască de pe o zi pe alta. Veterani australieni și englezi, cu toții primiseră de la guvern pământuri în vestul Australiei, loturi pe care să le lucreze și pe care să-și întemeieze gospodării, relatează Incredibilia.

Bărbatul izolat de restul lumii de 31 de ani: ''E cel mai sigur loc de pe Pământ''. Un italian care trăieşte în izolare de peste trei decenii le explică conaţionalilor săi de ce nu se teme de noul coronavirus: ”E cel mai sigur loc de pe Pământ”. Mauro Morandi, fost profesor, locuieşte pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei şi a preluat sarcina de a îngriji insula. După 31 de ani de izolare, Morandi le vorbeşte compatrioţilor săi despre modurile în care a supravieţuit singur cu gândurile sale pe insula pe care nu ajunge niciodată nimeni, conform Descoperă.

7 curiozități despre Franța, unde vânzătorii nu sunt obligați să dea rest. Până în 2012, în Franța era ilegal ca o femeie să poarte pantaloni fără autorizație oficială (cel puțin teoretic, adică interdicția exista, dar nu era pusă în aplicare). O altă lege bizară – și care ți-ar putea stârni indignarea – este aceea potrivit căreia comercianții nu au obligația de a oferi rest. Potrivit legii, clientul trebuie să aibă asupra sa suma exactă, scrie Incredibilia.