Ludovic Orban, despre măsuri economice: Suntem gata să ne asumăm plata unei părți din dobânzi la achitarea ratelor către bănci - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020

Ludovic Orban, despre măsuri economice: Suntem gata să ne asumăm plata unei părți din dobânzi la achitarea ratelor către bănci

de CP Marţi, 24 martie 2020, 20:06
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban spune că trebuie susținute companiile și cetățenii care au probleme cu plata ratelor către bănci. "Suntem gata să ne asumăm inclusiv plata unei părți din dobânzi", a spus premierul, menționând că sunt discuții cu BNR și mediul bancar despre posibile soluții de susținere a angajatorilor și angajaților care au credite. Ludovic Orban a dat de înțeles că nu este de acord cu amânarea plății ratelor pe mai multe luni.


"Nu poți obliga sistemul bancar să renunțe la venituri fără de care nu pot funcționa normal. Echilibrul trebuie căutat prin dialog. Știu că există o adevărată competiție de proiecte de amânare pe 9 luni a ratelor la bănci. În momenul în care băncile își pierd capacitatea de a finanța economia, va avea de suferit economia, vor avea de suferit firmele și până la urmă cetășeanul", a spus Orban.

Acesta a mai spus că vor continua discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri, cu cei ai sindicatelor, cu cei ai BNR și mediului bancar pentru găsirea celor mai bune soluții de susținere a angajatorilor și angajaților.

"Continuăm activitatea în grupul de lucru economic, de asemenea continuăm consultarea cu mediul de afaceri, cu reprezentanții asociațiilor profesionale, cu reprezentanții sindicatelor, pentru a identifica și alte măsuri. Suntem într-o intensă comunicare cu Banca Națională a României și de asemenea, cu reprezentanții sistemului financiar-bancar pentru a identifica cele mai bune soluții de susținere a angajatorilor și angajaților, a persoanelor fizice și a persoanelor juridice, care au credite, astfel încât să putem să oferim o gură de oxigen pentru acești oameni care sunt în diferite situații și mulți dintre ei poate nu mai au posibilitatea de a plăti creditele. Sigur că în această consultare urmează să vedem foarte clar deciziile pe care le va lua Banca Națională și, de asemenea, guvernul în colaborare cu Banca Națională va adopta actele normative necesare pentru a coordona măsurile luate de Banca Națională cu măsurile luate la nivel guvernamental", a mai spus Orban.


4159 de afisariIn continuare continuati, dar maxim 48 de ore
Fides [utilizator], Marţi, 24 martie 2020, 20:16
+3/3
Ironia face ca Orban, Citu, acest guvern PNL fantastic se gandeste cum sa ajute bancile, platind chiar dobanzi la creditele facute de multinationale.
Desigur BNR si Citu se gandesc si la oameni, dar asa peste vreo 2-3-6 luni. Vedem cati ramanem si pe urma pe ceilalti ii executam silit. In fond mana de lucru ieftina vine zi de zi in tara, diaspora.
Amanarea platii ratelor
mr. no comment [utilizator], Marţi, 24 martie 2020, 20:53
+1/1
Catre D-l Orban,

Spre informarea dvs, cred ca faceti o mare eroare, dar asta se va vedea cat de curand, cei 1 mil de angajati care vor intra in somaj tehnic, nu vor putea sa isi achite ratele, si sa vedeti atunci disperare. Eu inteleg ca guvernul are nevoie de bani pentru guvernare, dar sa faci concurenta oamenilor care nu au in spate BNR-ul este sinucigas. Cand o sa ajungeti la un default de 20% o sa iti aduci aminte ca ai auzit pe unu spunand acum mult timp chestia asta, dar ati preferat sa va faceti ca ploua. Bancile nu pateau nimic daca faceau niste amanari la plata, ceea ce faceti dvs cu verbul bancile pot, este frectie la piciorul de lemn, bancile nu vor accepta niciodata asta, ca ele tb sa castige bani din piatra seaca, nu le iese calculul mai baga niste comisioane, etc. Tu ca si consumator nu ai de unde alege, aia cu alegerea e o prostie, nici o banca din Romania nu este corecta, daca ar indrazni in strainatate sa faca ce fac aici Consiliul Concurentei sau cine se ocupa de supravegherea lor le-ar da peste bot, in schimb voi le periati, de parca ele mai vin acum cu bani de afara, nu, nu vin, banii utilizati sunt tot ai romanilor, inclusiv al romanilor plecati la munca in strainatate.
inca 2 comentarii comenteaza