OMS: Restricţiile masive în comunităţi sunt insuficiente, există riscul reapariţiei epidemiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

OMS: Restricţiile masive în comunităţi sunt insuficiente, există riscul reapariţiei epidemiei

de G.S. Duminică, 22 martie 2020, 12:39
- a A+
Imagine
Restricţiile de circulaţie impuse de guvernele a numeroase ţări nu reprezintă soluţia de contracarare a epidemiei, fiind insuficiente pe termen lung, avertizează un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Mediafax.


Naţiunile nu pot pur şi simplu doar să blocheze activităţile sociale pentru a învinge coronavirusul, afirmă Mike Ryan, directorul Programului de Urgenţe Medicale al OMS), explicând că sunt necesare şi măsuri medicale sistemice, pentru a se evita reapariţia virusului mai târziu.

"Trebuie să ne concentrăm cu adevărat pe depistarea celor care sunt bolnavi, a celor care au virusul, trebuie să îi izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm", a declarat Mike Ryan într-un interviu acordat BBC.

"Pericolul cu aceste măsuri de blocare a deplasărilor este că dacă nu sunt impuse acum măsuri puternice de sănătate publică, după ce vor fi anulate restricţiile de deplasare şi blocajele, pericolul este ca boala să reapară", a subliniat oficialul OMS.


17353 de afisarisau
Dedalus [utilizator], Duminică, 22 martie 2020, 13:34
+8/8
Sau pana la identificarea unui antiviral eficient - termen 2-3 luni.
Ce sens are acest articol?
ViorelX [utilizator], Duminică, 22 martie 2020, 13:06
+7/7
Dupa numarul de cazuri globale am trecut de mult de posibilitatea ca boala sa NU reapara. Tot ce se incearca acum de catre toata lumea este sa limiteze VITEZA cu care populatia este infectata pana la obtinerea unui vaccin (termen 1.5 ani optimist) sau 70% din populatie este infectata (termen 2 ani realist).
Sursa: https://www.bbc.com/news/health-51963486
inca 10 comentarii comenteaza