Gigantul american Tesla trece de la mașini electrice la sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus. Decizia lui Elon Musk vine după ce autorităţile americane au lansat un apel la donaţii de măşti respiratorii pentru a depăşi penuria cu care se confruntă. În cursul zilei de miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că negociază cu China şi cu alte state pentru a contribui la asigurarea necesarului de echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19, anunță Știrile ProTV.

Faze tariFoto: Hotnews

Mossadul, în acţiune împotriva noului coronavirus. Agenţii săi au misiunea să localizeze şi să aducă în Israel milioane de kituri de testare. Serviciile israeliene de securitate asistă Ministerul Sănătăţii în combaterea pandemiei Covid-19. Acum sarcina Mossadului este să localizeze firme din lumea întreagă de la care să cumpere kituri de testare de coronavirus şi să le aducă în ţară. Aproape 100.000 de kituri au fost aduse în noaptea de miercuri spre joi în Israel, potrivit Adevărul.

Site-ul care îţi spune dacă ai destulă hârtie igienică pentru perioada de carantină. Dintre toate produsele pe care cetăţenii tuturor ţărilor din lume le-au cumpărat în această perioadă, hârtia igienică pare să fie cea mai populară, multe magazine rămânând fără stocuri. Pentru a mai calma puţin spiritele, a fost dezvoltat site-ul howmuchtoiletpaper.com, unde poţi calcula câte zile îţi ajunge hârtia igienică pe care o ai în casă, relatează Descoperă.ro.

Cea mai ciudată soluție găsită de NASA: de ce landerul de pe Marte s-a lovit singur cu o lopată. Landerul InSight al agenției spațiale se află pe suprafața planetei Marte. Numai că a întâmpinat câteva probleme tehnice care nu îi permit să își continue activitatea. NASA a căutat soluții pentru a debloca landerul. După mai multe opțiuni, a ajuns la o soluție pe care, cel mai probabil, nu te așteptai să o folosească o agenție spațială renumită. Astfel, agenția și-a instruit landerul să se lovească puternic cu lopata din dotare, scrie Playtech.ro.

Olandezii pot să stea liniștiți. Premierul batav a anunțat că țara are hârtie igienică pentru următorii zece ani. Premierul Mark Rutte le-a dat asigurări cetățenilor, în contextul pandemiei de coronavirus, că țara are suficientă hârtie igienică. „Da, am suficientă”, i-a spus Rutte unui cumpărător, într-o discuţie liberă, în timpul unei vizite într-un supermarket, în semn de susţinere a muncitorilor. „Este suficientă, în întreaga ţără, pentru următorii zece ani”, a dat asigurări premierul. „Putem merge la toaletă zece ani”, a adăugat el, scrie Libertatea.