Autoizolarea poate face diferența între viață și moarte. Cum se răspândește coronavirusul. Cu cât ne întâlnim şi interacţionam mai puţin unii cu ceilalţi, cu atât suntem mai eficienţi în a opri răspândirea virusului. De multe ori, autoizolarea poate face diferenţa între viaţă şi moarte, mai ales pentru cei în vârstă şi vulnerabili. Şi cu cât oamenii vor înţelege mai bine că trebuie să evite drumurile, care nu sunt urgente, cu atât comunităţi întregi vor fi mai protejate. Specialiştii au demonstrat matematic că nerespectarea acestei măsuri se poate transforma, într-un dezastru. Numărul de îmbolnăviri depinde, în următoarele săptămâni, de fiecare dintre noi, potrivit Știrilor ProTV.

Costache: La 4.000 de cazuri de coronavirus, cele ușoare vor fi tratate acasă. În situația în care România va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus, atât cât poate trata sistemul medical de la noi, cazurile mai ușoare vor fi tratate la domiciliu, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache. Potrivit acestuia „Nu este o boală foarte complicată, dar necesită foarte multe resurse logistice, foarte multe medicamente și materiale sanitare; La undeva peste 4.000 de îmbolnăviri ne așteptăm să păstrăm pacientii cu forme ușoare acasă. Toți acești pacienți sunt deja strânși într-o bază de date prospectivă, sunt trecute (alte afectiuni) este important să știm toate datele medicale și să știm ce tratament primesc”, relatează Digi24.

COVID-19, pe înţelesul tuturor: cum a apărut şi ce mutaţii poate suferi noul coronavirus. O analiză realizată de un specialist de la Universitatea din Bucureşti arată nivelul de contagiozitate al noului coronavirus, precum şi mutaţiile şi răspunsurile pe care le poate dezvolta în raport cu sistemul imunitar al persoanelor infectate. SARS-CoV-2 este al 7-lea coronavirus din lista celor infecţioase pentru om. Din punct de vedere genetic, este asemănător în proporţie de circa 80% cu SARS-CoV. Aceasta explică modul în care a apărut virusul şi cum, din cauza lui, se ajunge la boli respiratorii acute şi chiar deces, în condiţiile în care rămâne în corpul pacienţilor vindecaţi mai mult timp decât se credea anterior, informează Adevărul.

Traficul pe Internet a crescut de când stăm acasă. Companiile cumpără laptopuri pentru angajați, părinții își țin copiii ocupați cu console de jocuri. România este cunoscută pentru una dintre cele mai bune infrastructuri de Internet din Europa. Acum, cei care pot lucra de acasă în această perioadă se bucură de ea, iar traficul este în creștere, spun operatorii. Utilizarea Internetului este în creștere, condusă de divertisment. Mulți dintre cei care stau acasă navighează pe YouTube, Netflix, HBO Go sau alte servicii online pentru relaxare. Cresc activările de facturi online, iar firmele comandă laptopuri pentru angajați, să poată lucra de la distanță. Mulți părinți au cumpărat console de jocuri pentru a-și ține copiii ocupați. Furnizorii de Internet monitorizează rețelele pentru a asigura serviciile și a preveni „gâtuiri” ale acestora din cauza traficului. Spun că nu se așteaptă la probleme din cauza traficului mare, scrie Libertatea.

România se mobilizează! Companii, universități, oameni de afaceri și sportivi fac donații pentru a sprijini sistemul sanitar în lupta cu COVID-19. În contextul numeroaselor probleme generate de extinderea epidemiei de coronavirus, sistemul medical românesc beneficiază de donații serioase din partea mediului privat. Acestea sunt făcute fie individual, prin decizia unui agent economic de a sprijini un anumit spital fie colectiv, în cadrul unor campanii de strângeri de fonduri precum cele demarate de Crucea Roșie, Asociația Dăruiește Viață, Asociația Declic, Fundația Prețuiește Viață, condusă de Andreea Marin și altele asemenea, relatează Republica.ro.

Teatrul din Cluj difuzează pe Internet înregistrări din 7 spectacole, în pandemia de coronavirus. Teatrul Acesta anunță că va transmite pe Internet înregistrările mai multor spectacole, după ce oricum sala a fost închisă iar iubitorii de teatru sunt îndemnați să stea cât mai mult acasă ca să nu se îmbolnăvească și nici să nu-i infecteze pe alții. Fiecare spectacol va fi disponibil 23 de ore de la ora la care acesta este programat. „Intrarea în 'sala de spectacol' este liberă, iar consumul prăjiturilor făcute acasă este permis pe toată durata reprezentației”, transmite instituția de cultură, potrivit Actual de Cluj.

Iași: Primarul ia în calcul oprirea totală a transportului public. Mihai Chirica a declarat că această opțiune este luată în calcul, dar încă nu este o decizie în acest sens. Edilul-șef al Iașului a vorbit și despre posibilitatea ridicării băncilor din parcuri și locuri publice, în contextul în care a observat faptul că unele persoane nu respectă distanțele sociale și se așază pe bănci. Deocamdată, spune primarul, polițiști locali vor patrula prin spații publice să încerce să-i determine pe oameni să nu stea mai mult de o persoană pe o bancă, anunță Ziarul de Iași.