China nu a raportat, joi, nicio infecție locală, acest lucru având loc pentru prima dată de când a început criza coronavirusului, în urmă cu trei luni, scriu jurnaliștii de la New York Times, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate cazurile nou diagnosticate sunt ale unor persoane care au venit din altă parte.

Pe măsură ce guvernele din Italia, Statele Unite și din alte țări se luptă cu pandemia, China a anunțat că nu există nicio nouă îmbolnăvire în rândul locuitorilor locali.

Oficialii chinezi, citați de New York Times, au declarat joi că 34 de cazuri noi au fost confirmate în rândul persoanelor care au ajuns din afara Chinei.

În China, multe provincii și orașe s-au închis în privința călătorilor, ridicând întrebarea dacă virusul nu va reapărea odată ce aceste bariere vor fi ridicate și oamenii vor începe să străbată din nou țara.

„Este foarte clar că acțiunile întreprinse în China au dus la finalul primului val de infecții. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă va exista un al doilea val, deoarece tipul de măsuri pe care China le-a implementat nu sunt neapărat durabile pe termen lung”, a spus Ben Cowling, șeful diviziei de epidemiologie și biostatistică de la Școala de Sănătate Publică a Universității Hong Kong.

Liderul Chinei, Xi Jinping, a cerut un „război al oamenilor” împotriva epidemiei, iar presa de propagandă a lăudat acțiunea partidului, spunând că este un model pentru alte țări.