Musicalul „Cats”, cu Taylor Swift, Judi Dench şi Idris Elba, a dominat ediţia de anul acesta a galei Zmeura de Aur, dedicată celor mai proaste prestaţii din cinema, unde a obţinut şase premii, transmite Mediafax.

Filmul ”Cats”Foto: Imdb.com

„Cats” este adaptarea cinematografică a musicalului de succes omonim semnat de Andrew Lloyd Webber. Filmul a fost ridiculizat de critici şi a avut încasări slabe, de numai 70 de milioane de dolari.

Cea de-a 40-a ediţie a galei premiilor Zmeura de Aur (Razzie Awards) a avut loc luni seară, potrivit Reuters.

Printre trofee s-au numărat cele pentru cel mai prost film, cel mai prost regizor (Tom Hooper) şi cel mai prost scenariu (Lee Hall şi Tom Hooper).

Nominalizaţii şi câştigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt votaţi online de cei aproximativ 1.100 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, din peste 24 de state, care pot achiziţiona un statut de membru pentru suma de 40 de dolari. Gala Zmeura de Aur a fost înfiinţată, potrivit creatorilor ei, ca un „antidot” la ceremonia Oscar, iar prima ei ediţie a avut loc pe 31 martie 1981.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice trofeele, o excepţie notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de „cea mai proastă actriţă” în 2010, pentru „All About Steve”, cu o zi înainte de a lua Oscarul pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.