Vineri a fost cea mai caldă zi din acest an. Maximele au ajuns la 25 de grade - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Vineri a fost cea mai caldă zi din acest an. Maximele au ajuns la 25 de grade

de Vlad Barza Vineri, 13 martie 2020, 21:49
- a A+
Imagine
​Temperaturile au atins 25 de grade în câteva localități din țară, fiind cu 15 grade peste media perioadei. Zimnicea, Brăila, Turnu Măgurele și Oltenița sunt stațiile la care maximele au trecut de 24,5 grade, în timp ce la vârful Omu au fost 2 grade. În mai multe locuri diferența dintre minima nocturnă și maxima zilei a fost mai mare de 20 de grade. Vremea se va răci puternic, iar duminică în multe localități va fi cu peste 15 grade mai frig decât vineri.


Maximele au ajuns la 24 de grade în localități din Moldova, Muntenia și Banat, iar în Ardeal au fost 22 de grade la Brașov și 23 la Sf Gheorghe. La Întorsura Buzăului au fost 20 de grade, iar la Predeal, 18.

Mai rece a fost la Mangalia (14 grade) și la Satu Mare (12). Cel mai rece a fost la Vârful Omu și în munții Călimani (2 grade). La Bâlea Lac au fost 6 grade, dar stratul de zăpadă măsoară peste 180 cm. La Omu sunt 63 cm.

Vine o răcire puternică

Meteorologii au anunțat că începând de sâmbătă seară și până luni va fi o răcire accentuată a vremii, cu vânt, ploi, lapoviță și ninsoare, în cea mai mare parte a țării. În Transilvania, minimele vor coborî sub limita gerului.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de sâmbătă de la ora 18.00 până luni la ora 10.00 se vor înregistra intensificări ale vântului, răcire accentuată și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10-15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.


4303 afisariA fost
Alexa.99. [utilizator], Vineri, 13 martie 2020, 22:53
+1/5
o zi atat de frumoasa, si pomii infloriti, dar cine mai vede? Macar acum, cand am ajuns sa ne gandim la fragilitatea vietii, sa ne bucuram de toate frumusetile pe care le putem vedea.
Hm
jcjc [utilizator], Sâmbătă, 14 martie 2020, 2:01
+1/1
De-aia nu sînt deloc cazuri în Australia, Qatar, Arabia Saudită, Brazilia...

Asta cu căldura e o gogoașă coaptă în creierașul lui Trump.
inca 2 comentarii comenteaza