Luni, păpușa Barbie împlinește 61 de ani. De-a lungul timpului, imaginea acesteia a fost regândită de mai multe ori de către creatorii săi. Indiferent de modificările suferite, păpușa a rămas una dintre jucăriile preferate ale copiilor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Păpușa Barbie a fost lansată pe data de 9 martie 1959, la târgul american de jucării din New York. Având o înălţime de 11 centimetri, păr lung şi blond, Barbie este prima păpuşă produsă în masă în Statele Unite ce arată ca un adult.

La doi ani după ce a fost fabricată, păpușa a primit și un partener, pe Ken. De-a lungul timpului, Barbie a generat vânzări uriaşe, dar şi controverse. Unii dintre criticii păpușii susțin că toate ţinutele lui Barbie şi casele de vis ale acesteia au încurajat copiii să fie materialişti. Cele mai multe controverse le-au generat însă talia minusculă, sânii mari ai păpușii și, în general, aspectul perfect al acesteia.

Mulți critici sunt de părere că păpuşa le-ar fi oferit fetiţelor un exemplu ireal. Încercând să o copieze, acestea au dezvoltat atitudini nesănătoase. În ciuda criticilor, peste un miliard de păpuşi Barbie au fost vândute în întreaga lume, din 1959 până acum, iar Barbie este un simbol la nivel global.