Dreptul la avort în Statele Unite, dezbătut de Curtea Supremă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

Dreptul la avort în Statele Unite, dezbătut de Curtea Supremă

de S.J. Joi, 5 martie 2020, 1:46
- a A+
Imagine
Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a luat în discuție miercuri subiectul sensibil al dreptului la avort, pentru prima oară de la numirile noilor judecători nominalizați de președintele Donald Trump, indicând diviziuni care ar putea duce la o decizie foarte strânsă, relatează AFP.


Curtea supremă (n.r. echivalentul Curții Constituționale din România) a examinat o lege din Louisiana care, potrivit criticilor, riscă să închidă două din cele trei clinici care efectuează avorturi în statul conservator din sudul Americii.

Textul legii este unul aproape identic cu un alt act legislativ, din Texas, pe care Curtea l-a declarat neconstituțional în 2016, considerându-l a fi prea restrictiv.

"Nu s-a schimbat nimic care să justifice o schimbare legală", a pledat avocata reclamanților, cerând imediat Curții să își respecte propria jurisprudență.

Dar din 2016, de la anterioara decizie a Curții, președintele Donald Trump a nominalizat doi judecători la Curtea Supremă. Unul dintre ei, Brett Kavanaugh, a înlocuit un conservator moderat care, în aspecte privind avortul, a votat cu cei patru judecători progresiști.

În pofida viziunii conservatoare, judecătorul Kavanaugh considerat un adept al precedentului legal, ceea ce l-ar putea determina să voteze alături de componenta progresistă a Curții.

La audiere acesta a interogat părțile cu privire la "diferențele" dintre cele două legi, care "ar putea duce la concluzii diferinte de la un stat la celălalt", fără a indica direcția înspre care înclină să o urmeze.


1801 afisariVisul de decenii al evaghelicilor fundamentalisti
banuk [utilizator], Joi, 5 martie 2020, 12:09
+2/4
Sa interzica avorturile. Ceausescu ar fi mandru de ei.
Ce inseamna progresism in materie de avorturi
YorkshireTerrier [utilizator], Joi, 5 martie 2020, 12:08
-2/4
Progresistii:
1. Sa nu existe limita cu privire la termenul cand se fac avorturile. Adica sa fie permise inclusiv in luna 9.
2. Daca la initierea procedurii se declanseaza spontan nasterea, copilul e considerat avorton si lasat sa moara dupa nastere, chiar daca e viabil.
3. Uneori ca sa evite situatia de la punctul 2, medicul lasa copilul sa scoata capul afara si imediat perforeaza baza craniului cu un instrument si extrage creierul. Tehnic copilul inca nu e nascut, iar procedura e tot avort.
Conservatorii:
A. Desi exista nenumarate modalitati de contraceptie, ei inteleg ca uneori avorturile sunt necesare, dar trebuie stabilita o limita clara. (eventual la 5 luni).
B. Mai sunt necesare niste standarde de control si siguranta pentru ca sunt in joc vieti.
C. De asemenea poate ca e util si termenul de 24h intre solicitarea procedurii si efectuarea acesteia, astfel incat femeia sa se poata rasgandi. Odata facut avortul nu e reversibil.

Procedurile 1. 2. 3. sus sunt pur si simplu criminale si exact pentru astfel de proceduri criminale lupta organizatiile zise progresiste. Partidul Democrat din SUA, ala care va place multora de pe acest site.
N-ar strica sa va documtati putin inainte de a opta.
inca 1 comentariu comenteaza