O anumită substanţă din pasta de dinţi ne afectează oasele. Un studiu publicat în 2019 în The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolismarată că triclosanul, un agent antibacterian adăugat la pastele de dinţi, care reduce infecţiile gingivale şi îmbunătăţeşte sănătatea orală, poate provoca mai multe probleme oaselor dumneavoastră decât poate oferi beneficii dinţilor, informează Descoperă.ro.

UtileFoto: Hotnews

Cum se acordă concediul medical şi indemnizaţia pentru carantină în caz de coronavirus? Concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de direcţia de sănătate publică. Certificatul de concediu medical pentru carantină se eliberează de către medicul curant pe baza certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică, informează Adevărul.

Cel mai bun telefon din 2019. GSMA, asociația care organizează anual Mobile World Congress, a ales OnePlus 7T Pro ca fiind telefonul anului 2019. Cei din juriu au luat în calcul și alte caracteristici, dincolo de dotările tehnice. Totodată, e surprinzător și pentru că seria OnePlus 7T a fost lansată în toamna anului trecut. În România, telefonul nu e cu mult mai ieftin decât când a fost lansat. Din fericire, îl poți lua resigilat, anunță Platech.

Planta care menține plămânii sănătoși și te scapă de tuse. Iedera medicinală este o substanță naturală folosită în tratarea tusei. Efectele binefăcătoare ale extractului uscat din frunze de iederă sunt dovedite științific. Substanțele active pe care le conține iedera sunt în mod constant cercetate și verificate prin noi studii. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iederă poate fi utilizat atât în formele acute de tuse, cât și în bolile inflamatorii bronșice cronice însoțite de tuse, anunță Doctorul Zilei.

Cum dezinfectezi suprafețele - ce soluții sunt recomandate pentru dezinfectarea optimă a locuinței. Suprafețele pe care le atingem în mod frecvent precum clanțele ușilor, mânerul frigiderului, robinetele sau colacul de toaletă pot provoca apariția infecțiilor severe, dacă obiectele nu sunt în mod frecvent dezinfectate. Pentru că bacteriile se pot dezvolta în diverse medii și pot supraviețui fie că sunt la sol, în apă sau organismul uman, iată ce metode trebuie să incluzi în rutina de curățenie, scrie Libertatea.