PSD a anunțat, joi, că amână Congresul în cadrul căruia ar fi urmat să își aleagă conducerea și anulează ședința Comitetului Executiv al partidului, programată vineri, după ce în România a fost confirmat primul caz de pacient confirmat cu noul coronavirus, anunță Mediafax.

PSDFoto: INQUAM Photos/George Calin

PSD a anunțat, joi seara, că a fost anulată ședința Comitetului Executiv Național (CEx), programată pentru vineri. Cu puțin înainte, PSD a transmis că a amânat Congresul în care ar fi trebuit să își aleagă conducerea. Ședința Comitetului Executiv Național al PSD, programată pentru vineri, 28 februarie, s-a anulat, potrivit anunțului social-democraților.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de PSD, conducerea a decis amânarea Congresului planificat pentru 29 februarie, după ce în România a apărut primul caz confirmat cu noul coronavirus.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie”, se arată în comunicatul transmis de PSD.

Potrivit documentului citat, PSD a luat decizia de amânare a Congresului și având în vedere recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în această perioadă.

Congresul pentru alegerea conducerii PSD ar fi trebuit să aibă loc în data de 29 februarie.