CFR Cluj a rezistat eroic în primele 40 de minute ale partidei disputate pe "Ramón Sánchez Pizjuán", și-a ridicat nivelul, a trimis o dată mingea în poarta Sevillei (însă golul nu a fost validat, mingea fiind atinsă cu mâna de Traore înaintea șutului lui Păun) și a fost eliminată din Europa League. Echipa lui Julen Lopetegui s-a calificat în optimile competiției grație golului marcat în deplasare (1-1 în România, 0-0 în Spania), în timp ce formația lui Dan Petrescu rămâne doar cu o prestație foarte bună în această campanie europeană.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Declarații la finalul partidei:

Dan Petrescu: Nu se anulează așa un gol. Trebuie să te duci și să te uiți. Dacă știi regulamentul...

"Am dat un gol valid. Uite ce spune regulamentul «Nu se consideră că s-a comis o abatere atunci când mingea atinge mâna unui jucător, ricoșând direct din capul, corpul sau piciorul unui jucător aflat în apropiere!». Regulamentul e clar. Arbitrul, dacă știa regulamentul... În plus, apelezi la VAR când faza e clară. El s-a dus când nu e ceva clar. Dacă era golul în poarta noastră, nu se uita nimeni!

Nu luăm nicio primă, am alergat 12 kilometri și am mers 4 ore cu avionul. Plecăm frustrați! Sevilla era una dintre favorite. Dacă ne calificam azi, poate eram și noi favoriți. Nu știu cine poate să ne dea înapoi această calificare. Păun plângea... Ce să mai spunem? Despre ce să mai vorbim? Nu se anulează așa un gol. Trebuie să te duci și să te uiți. Dacă știi regulamentul...", a declarat Dan Petrescu la Telekom Sport.

Bogdan Mara: Normal că este mai important să se califice FC Sevilla decât CFR Cluj din România

"Ne aşteptam ca arbitrul să meargă, să verifice, parcă mi se pare un pic jenant. E vorba de un gol de calificare, mi s-a părut cam uşoară luată decizia. Băieţii au făcut ceva extraordinar, dar e frustrant şi suntem dezamăgiţi. Am făcut un meci tactic foarte bun, am fost aproape de o calificare istorică şi meritată. Ni s-a părut ciudat că nu a mers să verifice, normal că este mai important să se califice FC Sevilla decât CFR Cluj din România. Dacă verifica de mai multe ori, nu ni se părea aşa frustrant", a declarat Mara la Digisport.

Adrian Păun: E cea mai dezamăgitoare seară de când sunt în fotbal

"E cea mai dezamăgitoare seară de când sunt în fotbal. Din păcate ăsta e fotbalul, regulamentul, VAR-ul şi trebuie să mergem înainte. Când am înscris, am fost cel mai fericit din lume, nu credeam că mi se întâmplă mie, dar când am văzut că e VAR, am ştiut că se va întâmpla ceva, că nu vom avea noi norocul să ne calificăm cu o echipă atât de importantă ca Sevilla. Sper să câştigăm campionatul şi la anul să sperăm mai mult în Europa", a declarat Păun la Telekom Sport.

Mihai Bordeianu: În tur VAR-ul ne-a ajutat, acum ne-a dezavantajat

"În tur VAR-ul ne-a ajutat, acum ne-a dezavantajat. Suntem o echipă mică. Regretăm că nu ne-am calificat, dar am arătat că suntem o echipă puternică. Am întâlnit o echipă extraordinară. Acum ne rămâne campionatul, trebuie să-l câştigăm. Există un regret, am muncit mult, dar asta este", a declarat Bordeianu la Telekom Sport.

Camora: Pe lângă Sevilla, noi suntem o echipă prea mică să ne valideze golul

"Am văzut de câteva ori în vestiar. E prea uşor să dai... Dacă era invers, cred că nu dădeau, asta e părerea mea. Pe lângă Sevilla, noi suntem o echipă prea mică să ne valideze golul. Am avut ocazii şi în prima repriză, am terminat prima repriză peste ei. Am avut 3-4 ocazii de gol. E adevărat că şi ei au dominat în primele 30 de minute, dar noi ştiam asta, că sunt o echipă cu calitate. Dar în ultimele 15 minute şi în repriza a doua a fost echilibrat. Au avut ocazii, dar mingea nu a intrat.

Din păcate, ieşim din competiţie. Eu nu cred în victorie morală sau cum se zice, când ieşi, ieşi. Normal că ieşim cu capul sus, dar suntem trişti că nu ne-am calificat. Am făcut un meci bun, cu o echipă foarte bună, cu jucători de mare calitate. Cred că toţi suporterii care au venit astăzi la stadion să ne susţină meritau o calificare. A fost o atmosferă frumoasă, sperăm să vină şi la noi cât mai mulţi suporteri.

Cred că şi Dan Petrescu e mândru de echipă. Încă nu am vorbit. Cu siguranţă e mândru de echipă, de performana pe care au făcut-o băieţii. Începe play-off-ul, încep zece finale şi luni vrem să începem cu dreptul şi să câştigăm campionatul", a declarat Camora, la Telekom Sport.

Ce a spus Dan Petrescu la conferința de presă:

  • Au evoluat echipele:

Sevilla: Bounou - Navas (En-Nesyri '75), Kounde, Carlos, Reguilon - Jordan (Banega '57), Fernando, Gudelj - Suso (Nolito '67), De Jong, Ocampos. Antrenor: Julen Lopetegui

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Burcă (Boli '27), Vinicius, Camora - Bordeianu, Djokovic ('78), Păun - Deac, Omrani (Golofca '84) - L. Traore. Antrenor: Dan Petrescu

  • Statistica meciului:

Sursă: uefa.com

Desfășurarea livetext a partidei dintre Sevilla și CFR Cluj:

'90+6 Lovitură liberă pentru CFR Cluj, ultima ocazie. Dar este ratată...

'90+1 Bordeianu îl faultează pe Banega și primește al doilea cartonaș galben... CFR va juca în inferioritate numerică.

De la margine sunt arătate 6 minute suplimentare.

'90 Nolito ia și el cartonaș galben.

Dan Petrescu protestează și primește cartonaș galben.

'87 Ce ghinion... Păun îl învinge pe Bounou (portarul a greșit), dar reușita nu a fost validată pentru un henț făcut de Traore înaintea pasei decisive (a fost consultat sistemul VAR).

'84 Omrani este înlocuit cu Golofca.

'84 Ciprian Deac urmărește un balon care a plutit în jurul careului Sevillei, însă nu lovește bine și trimite pe lângă.

'82 Diego Carlos centrează, mingea este retrimisă în fața porții, însă Arlauskis reține cu siguranță.

'78 Dan Petrescu face o schimbare ofensivă: îl scoate pe Djokovic, îl introduce pe Rondon.

'75 En-Nesyri îl înlocuiește pe Jesus Navas.

'74 Bordeianu ridică piciorul prea sus și este avertizat și el cu un cartonaș galben.

'73 Djokovic îl faultează pe Ocampos și primește cartonaș galben. Daca CFR se va califica, acesta va lipsi de pe teren.

'72 Djokovic trimite un șut semiratat, Bounou prinde ușor.

'71 Sevilla pune presiune. Camora blochează un șut care se îndrepta spre poartă.

Sevilla a ajuns la 400 de pase, CFR-ul are 108.

'65 Arlauskis boxează o minge și respinge pericolul.

Lopetegui pare neliniștit la marginea terenului. Echipa sa nu joacă așa cum și-ar dori.

'61 Omrani se află într-o poziție bună la marginea careului, dar nu plasează bine șutul. După câteva secunde, Păun trage de la distanță, cu pămânul, și Bounou respinge în față, dar Omrani nu a reacționat suficient de repede.

Jocul este mult mai echilibrat, fanii gazdelor îi taxează pe jucători pentru fiecare eroare.

'57 Banega intră în locul lui Jordan.

'54 Omrani încearcă o reluare spectaculoasă fiind presat în careu, mingea s-a dus peste bară.

'49 Navas centrează la colțul lung, Ocampos trimite pe lângă poartă din voleu.

A început repriza a doua. Fără schimbări la pauză.

Sunt 31.338 de spectatori pe "Ramón Sánchez Pizjuán".

Pauză în Spania. După 40 de minute în care a fost dominată autoritar, CFR Cluj a pus câteva probleme în finalul reprizei și putea să dea lovitura prin Boli.

'45+2 Ratare incredibilă pentru CFR Cluj... Deac execută perfect cornerul, Kevin Boli trimite cu capul pe lângă poartă (de pe linia careului mic).

'45+1 Păun urmărește o minge deviată la corner, trage la colțul șut și îl întinde pe Bounou. Încă un corner.

'45 Păun trage în zid, mingea sare la Bordeianu care îi pasează lui Djokovic. Acesta trage sub bară, portarul respinge în corner.

'44 Omrani se apropie de careu, este faultat de Jesus Navas (care primește cartonaș galben) și obține o lovitură liberă periculoasă.

'42 Bordeianu ratează complet șutul de la distanță.

'41 Bounou (Bono așa cum scrie pe tricoul său) iese greșit din poartă la o lovitură liberă, Deac va executa primul corner al CFR-ului.

'39 Ocazie după ocazie la poarta lui Arlauskis. Într-un careu supraaglomerat, De Jong blochează șutul lui Reguilon. Mingea ajunge la Ocampos, însă acesta trage paralel cu poarta.

'33 Asediu al ibericilor. Kounde jonglează în careu și trimite un voleu pe direcția lui Arlauskis. CFR-ul scapă din nou.

'32 Ocampos trimite în forță în fața porții, Boli atinge balonul și îl deviază în corner. Sevilla încearcă schema de mai devreme, Reguilon este blocat de această dată.

'30 Djokovic trage la indigo șutul lui Camora de mai devreme, Bounou prinde.

'30 Diego Carlos prinde un șut puternic de la distanță, dar mingea se duce pe centrul porții și Arlauskis nu are probleme.

'28 Burcă s-a accidentat, Boli îi ia locul.

'26 Camora pierde mingea în jumătatea adversă, șutul lui Ocampos este deviat în corner. Arlauskis a scăpat fără gol primit și la această fază.

'23 Fernando îi ia mingea lui Păun, arbitrul acordă lovitură liberă pentru CFR Cluj. Bordeianu trage în zid.

'19 Suso se află în poziție centrală, își pune mingea pe stângul și trage, dar ratează spațiul porții.

'17 Camora trage pe jos de la distanță, Bounou se întinde și reține destul de ușor.

'13 Arlauskis e atent și prinde din fața lui Fernando. Sevilla domină categoric...

'12 Jucătorii CFR-ului sunt surprinși de un corner executat aproape de marginea careului. Reguilon trimite puțin peste poartă cu un voleu.

'9 De Jong centrează din banda dreaptă, Fernando ajunge în careu și încearcă să trimită un șut, dar lovește destul de slab și Arlauskis prinde cu siguranță.

'5 Bordeianu și Arlauskis se încurcă reciproc la un corner, Sevilla mai beneficiază de o lovitură de la colț.

4' Ținut în poziție regulamentară de Gudelj, Omrani cade în careul Sevillei, lângă Diego Carlos, și CFR cere penalti. Arbitrul lasă jocul să continue.

1' Andris Treimanis a fluierat începutul partidei.

Sunt destule locuri libere pe "Ramón Sánchez Pizjuán", însă atmosfera este una frumoasă.

Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren. Se aude imnul Europa League.