Purtătorul de cuvânt al comisiei juridice și pentru probleme legale din parlamentul iranian a avertizat că a fost stabilită o pedeapsă de 3 ani pentru cei care răspândesc știri false sau zvonuri despre epidemia coronavirus din țară, relatează Tehran Times.

Foto:

„Măsura a fost luată în conformitate cu pedeapsa prevăzută de legea islamică pentru cei care comit această crimă și vor fi condamnați între unul și trei ani în închisoare, pe lângă biciuire”, a afirmat Hassan Norouzi​, purtătorul de cuvânt al comisiei.

„Răspândirea de știri false despre epidemia coronavirus va cauza panică. De asemenea va deschide calea spre închiderea țării”, a mai adăugat acesta.

Luni, Ali Rabiei, purtătorul de cuvânt al guvernului, a condamnat orice tentativă de a politiza izbucnirea epidemiei de coronavirus, îndemnând grupurile politice, partidele și mass-media să se abțină din a lansa „acuzații nefondate” asupra oficialilor Ministerului sănătății.

Acesta a afirmat că oamenii ar trebui să ajute autoritățile responsabile de sănătatea publică și să urmeze indicațiile Ministerului sănătății în viața zilnică și activitățile sociale.

Până miercuri numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirusul Covid-19 în Iran a crescut la 139, dintre care 19 și-au pierdut viața.

Într-o apariție TV președintele Hassan Rouhani a asigurat populația că epidemia cauzată de coronavirus va fi controlată în cel mai scurt timp posibil.

„Oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați și ar trebui să coopereze în continuare cu autoritățile cum au făcut-o până în prezent”, a afirmat acesta, adăugând că un ghid de măsuri esențiale de urmat este distribuit de către Ministerul sănătății.

Acesta a mai afirmat că toți oamenii ar trebui să își vadă în continuare de muncă, respectând standardele de igienă și a denunțat „urzeala” inamicilor de a închide țara prin răspândirea fricii.