Ludovic Orban a anunțat că a luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

„Am convingerea că e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și o bună guvernare a Capitalei”, a spus liderul PNL.

„PNL face oarecum un sacrificiu că susține un candidat care nu e membru al partidului. E un candidat în care am încredere deplină”, a mai spus el.

Orban a mai susţinut că în toate sectoarele, mai puţin sectorul 3, are garanţia că PNL va câştiga alegerile locale.

"Nu exclud nicio formă de colaborare cu partenerii noştri cu care de altfel de patru ani de zile suntem umăr la umăr, am purtat toate bătăliile importante atât la nivelul Parlamentului, cât şi în ceea ce priveşte bătălia cu PSD", a mai spus Orban

Liderul USR a salutat anunțul lui Orban, Dan Barna spunând că este ”un mare pas înainte” către un candidat unic anti-PSD.

Hotnews.ro a anunțat joi dimineață decizia PNL de a-l susține pe Nicușor Dan.

Susținut de USR București în cursa pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan își dispută cu Vlad Voiculescu candidatura în cadrul Alianței USR-PLUS. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori însă fără a ajunge la o soluție de compromis. Vlad Voiculescu i-a propus lui Nicușor Dan formarea unui tandem primar-viceprimar, rolurile urmând a fi stabilite în urma unor alegeri primare, variantă exclusă însă de Dan.

Decizia liberalilor vine în contextul în care alegerile pentru primari se vor desfășura într-un singur tur, iar potrivit sondajelor comandate de partid un candidat al PNL nu ar avea șanse certe de a o învinge pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei.

PNL nu este singurul partid care își exprimă susținerea pentru Dan.

PMP a anunțat că îl va sprijini dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens.