Premierul Ludovic Orban a declarat luni că nu există „niciun cetățean român în România diagnosticat cu coronavirus”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful Guvernului a cerut cetățenilor să-și ia „informații numai din surse oficiale”.

„Cer cetățenilor să ia informații numai din surse oficiale, să urmărească toate comunicările oficiale, DSU, MAI, Ministerului Sănătății, ministerelor care au rol în a preveni. (...) Suntem bine organizați, extrem de mobilizați pentru a lua toate măsurile”, a spus Orban.

În privința stocurilor de substanțe, materiale și echipamente, premierul a precizat că în ultima ședință de guvern înainte de moțiunea de cenzură s-a adoptat o ordonanță de urgență „pentru a putea achiziționa tot ce avem nevoie pentru combaterea coronavirusului”.

În privința românilor din Italia, țară afectată de coronavirus, cetățenii români trebuie să respecte recomandările autorităților și „să evite pe cât posibil deplasarea spre România”.

„Aici e o chestiune de responsabilitate individuală, toți cetățenii trebuie să respecte aceste decizii și măsuri ale autorităților din Italia”, a spus el.

El a precizat că nu poate fi restricționat dreptul la circulație al românilor din Italia, adăugând că autoritățile române sunt pregătite în privința măsurilor specifice.