Comisia de control al SRI va trimite o solicitare către Serviciul de Informații pentru a pune la dispoziție datele despre riscurile apariției coronavirusului în România, iar responsabilii SRI vor fi chemați la audieri în comisie săptămâna viitoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia parlamentară de control al SRI, care nu s-a mai reunit de câteva luni, s-a reactivat marți, când s-a întrunit pe tema coronavirusului.

La finalul ședinței, vicepreședintele comisiei Marian Cucșa a anunțat că va fi trimisă o solicitare către SRI pentru a pune la dispoziție toate datele despre riscurile apariției coronavirusului în România, iar responsabilii SRI vor fi chemați la audieri marți.

"Am luat decizia să trimitem o solicitare SRI pentru a ne pune la dispoziţie toate datele pe care le au despre ce înseamnă coronavirus şi dacă sunt riscuri, care sunt riscurile să pătrundă pe teritoriul României, ce măsuri s-au luat, dacă au informaţii şi dacă au informat beneficiarii legali de informaţii despre posibilitatea pătrunderii virusului pe teritoriul României”, a declarat Marian Cucșa, potrivit Mediafax.

SRI trebuie să trimită raportul până luni, iar marţi urmează să aibă loc audierea responsabililor Serviciului de Informaţii.

Marian Cucşa i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să convoace o şedinţă a CSAT pe acest subiect.

"Eu am văzut foarte multe bâlbe din partea Guvernului. O bâlbă concretă: ministrul de Interne a spus că a luat acele termoscanere pentru aeroporturi, în schimb pentru punctele de trecere terestre sau maritime nu a luat niciun fel de măsură”, a completat Cucșa.

Până acum, în România nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus. Un singur român a fost diagnosticat cu acest nou tip de virus, la bordul navei de croazieră aflate în carantină de aproape două săptămâni în Japonia.