​Ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 1 la fotbal va definitiva lista echipelor calificate în play-off. Mai sunt disponibile două locuri, iar trei formații se luptă pentru acestea. Dacă Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș sunt la mâna lor, FC Viitorul are nevoie și de jocul rezultatelor pentru a ajunge în play-off.

Foto:

Meciurile care vor stabili ultimele două calificate în play-off se vor juca duminică, 23 februarie, de la aceeași oră: 16:30.

FC Viitorul - Academica Clinceni

Gaz Metan Mediaș - Dinamo

Astra Giurgiu - Sepsi OSK

Cum arată restul etapei din Liga 1

Sâmbătă:

FC Voluntari-AFC Hermannstadt (de la 14:30)

FCSB - Chindia Târgoviște (de la ora 20:00)

Duminică:

U Craiova - CFR Cluj (de la ora 20:00)

Luni:

FC Botoșani - Poli Iași (de la ora 20:00)

Care sunt calculele calificării în play-off

Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș depind doar de propriile rezultate, în timp ce FC Viitorul are nevoie și de ajutor din partea altor formații.

Cum arată clasamentul în acest moment

5 Astra Giurgiu 41 de puncte

6 Gaz Metan Mediaș 40

7 FC Viitorul 39

*Locurile 5 și 6 obțin calificarea în play-off-ul Ligii 1 la fotbal.

Sunt deja calificate: CFR Cluj (49 de puncte), CSU Craiova (46), FCSB (43) și FC Botoșani (42).

Cum ajunge Astra Giurgiu în play-off

Pentru Astra Giurgiu lucrurile nu sunt atât de complicate, o simplă remiză cu Sepsi fiind suficientă pentru accederea în play-off.

Se poate califica și cu o înfrângere, atâta timp cât una dintre Gaz Metan și FC Viitorul nu câștigă meciul din ultima etapă.

Cum ajunge Gaz Metan Mediaș în play-off

Victoria o duce 100% în play-off, însă formația pregătită de Edi Iordănescu se poate califica și cu o remiză. Sigur, această variantă depinde și de rezultatul partidei dintre Viitorul și Clinceni. Dacă formația lui Hagi nu se impune, atunci Mediașul merge în play-off și cu o remiză.

Cum ajunge Viitorul în play-off

Formația pregătită de Gică Hagi are cele mai mici șanse să ajungă în play-off, dar niciodată nu se știe ce se poate întâmpla.

Viitorul trebuie să câștige în primul rând meciul cu Clinceniul, iar apoi să spere că Astra pierde sau că Mediașul obține cel mult o remiză cu Dinamo.

Mai există și varianta remizei, atâta timp cât Gaz Metan Mediaș pierde cu formația din Ștefan cel Mare.