Un bărbat s-a urcat marți dimineață pe un stâlp de înaltă tensiune din Iași, de unde a amenințat că se sinucide. Pentru că protestatarul fuma, compania de electricitate a decis să întrerupă furnizarea energiei electrice în acea zonă, fiind afectate atât locuințe, cât și școli, dar și Spitalul Sfântul Spiridon şi Spitalul de Boli Infecţioase, care au trecut pe generatoare. Nici semafoarele din zonă nu au mai funcționat, scrie Ziarul de Iași.

Ambulanta SMURDFoto: smurd.ro

Bărbatul s-a urcat pe stâlpul de electricitate marți dimineață, în jurul orei 8.00, pe strada Cerna din Iași, el ameninând că se sinucide. La locul intervenţiei au ajuns autoplaforma ISU, o autospecială de stingere şi un echipaj de prim-ajutor. După aproximativ 90 de minute, bărbatul în vârstă de 24 de ani a fost convins să urce în nacela autoplatformei şi a fost coborât în siguranţă, fiind preluat de echipajele de poliţie prezente la faţa locului.

În tot acest timp, centrul orașului a rămas fără energie electrică, în condițiile în care bărbatul se afla pe un stâlp de înaltă tensiune care alimentează acea zonă, iar compania de electricitate a decis deconectarea consumatorilor pentru că bărbatul fuma. Spitalele Sfântul Spiridon și Infecțioase au trecut pe generatoare, iar circulația a fost dată peste cap, semafoarele rămânând nealimentate.