Companiile din sectorul înaltelor tehnologii s-ar putea confrunta cu reguli şi sancţiuni mai dure în Europa dacă nu reuşesc să ţină sub control în mod adecvat conţinuturile considerate a fi ''discurs de ură'' şi dezinformarea, a avertizat, luni, la Bruxelles, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, după convorbirile avute cu directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, relatează APP.

"Dacă toate platformele care operează pe continentul european nu respectă condiţiile pe care tocmai le-am menţionat, da, vom fi nevoiţi să intervenim într-un mod mai strict", a declarat Breton jurnaliştilor.

Dar Thierry Breton, care conduce politica digitală a UE împreună cu comisarul european pentru concurenţă Margrethe Vestager, a avertizat că noua legislaţie ce va fi adoptată până la sfârşitul anului ar putea fi mult mai dură în domeniul înaltelor tehnologii.

Aceste noi reguli ''pot fi obligatorii pentru a evita acest tip de abuz, deoarece este abuziv, atunci când un conţinut total ilegal este diseminat masiv către concetăţenii noştri'', a subliniat Breton, potrivit Agerpres.