Post-Brexit Marea Britanie anunță că închide robinetul pentru forța de muncă "ieftină" și slab calificată din afara țării - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Post-Brexit Marea Britanie anunță că închide robinetul pentru forța de muncă "ieftină" și slab calificată din afara țării

de DG Duminică, 16 februarie 2020, 8:42
- a A+
Imagine
Marea Britanie va "închide robinetul" pentru forța de muncă slab calificată din afara țării și va cere ca toți muncitorii străini calificați care doresc să lucreze în Regat să aibă o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și cerințele legate de cunoașterea limbii engleze, relatează Reuters. Aceste noi reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia.


Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie, iar perioada de tranziție (în care rămân în vigoare aceleași reglementări și sunt negociate noile tratate comerciale cu blocul comunitar –n.red) se va încheia la 31 decembrie a.c.

În acest moment, cetățenii UE sunt liberi să circule, să studieze și să muncească oriunde în statele membre. De altfel, mare parte din campania pro-Brexit s-a axat pe ideea de a bloca accesul muncitorilor (în special, est-europeni) pe piața din Regat.

“Sistemul nostru de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă străină, ieftină și slab calificată", a scris ministrul de interne Priti Patel în ediția de duminică a cotidianului The Sun, potrivit Reuters.

“De la anul, toți muncitorii vor trebui să câștige suficiente puncte pentru a putea munci în Marea Britanie. Vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă clară pentru un loc de muncă și să întrunească cerințele salariale", a mai susținut ministrul. Patel a adăugat că în acest fel numărul total (al muncitorilor străini-n.red) va scădea.


30486 de afisariVor muncii britanicii pe salarii mici?
albik [utilizator], Duminică, 16 februarie 2020, 10:41
+35/41
Nu. Patronii vor trebui sa plateasca salarii mai mari. Costurile vor fi transferate in pretul produselor si al serviciilor. Adica scumpiri. Well done UK...
Pentru ca, nu-i asa ....
SHEAPA [utilizator], Duminică, 16 februarie 2020, 10:00
+26/34
Ministrul de Interne PRITI PATEL, parintii lui si cu toate rudele lui au intrat in UK cu o engleza fluenta, fully qualified si pe salarii de top.

Ce nesimtire.
inca 66 de comentarii comenteaza