Primarul din New York îl sprijină pe Bernie Sanders în alegerile preliminare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0922vineri 27 nov 2020

Primarul din New York îl sprijină pe Bernie Sanders în alegerile preliminare

de N.O. Sâmbătă, 15 februarie 2020, 8:23
- a A+
Imagine
Primarul orașului New York, Bill de Blasio, îl sprijină pe senatorul american Bernie Sanders în cursa din interiorul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale de anul acesta, au anunțat reprezentanți ai echipei de campanie a lui Sanders, potrivit Reuters, scrie Mediafax.


De Blasio, care s-a retras din cursa internă în septembrie, se va afla alături de Sanders duminică și luni în statul Nevada, unde pe 22 februarie vor avea loc alegeri preliminare.

Anunțul privind susținerea lui Sanders de către De Blasio vine după ce senatorul a câștigat alegerile preliminare din statele Iowa și New Hampshire.

"Locuitorii din New York știu foarte bine cât rău au cauzat xenofobia, bigotismul și imprudența lui Donald Trump, iar Bernie este candidatul ideal care să îl învingă. Am cerut un program îndrăzneț, exact ceea ce senatorul Sanders a promovat timp de zeci de ani", a spus de Blasio.

Alegerile prezidențiale au loc pe 3 noiembrie în Statele Unite.668 de afisariDe Blasio, populist de stanga
animatron [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 10:23
-2/16
Dl primar e un adversar al directiei nationale a partidului Democrat, nu e sustinut nici de presa favorabila acestui partid de centru-stanga si a fost umilit in tentativa de a se prezenta la investitura PD-ului (sub 1% din intentia de vot, la nivelul dnei Cortez, o extremista eco-stangista).

Asa ca nu e de mirare ca isi afiseaza public sustinerea pentru dl senator socialist Sanders, candidat pe care conducerea PD-ului nu-l vrea investit.

Dl Blasio e casatorit cu o afro-americana si de multe ori s-a aratat mult mai preocupat de minoritati decat de rezolvarea dificultatilor cu care se confrunta majoritatea, orasul sau e considerat a fi unul dintre cele prost administrate in USA cu o rata a criminalitatii in crestere.

Favorabilitatea lui di Blasio in NY e doar de 26%, a dlui Trump trece de 35% in acel oras care voteaza traditional cu centru-stanga.
https://www.amny.com/news/de-blasio-trump-poll-1-34720260/.

In 2019 postul CNN prezenta un sondaj care arata ca inclusiv printre alegatorii inregistrati ca democrati la NY, circa 34% dezaprobau munca acestui primar si doar 21% l-ar fi votat ca presedinte al tarii.

E unul dintre primarii cei mai slabi ai PD-ului, e foarte nepopular in oras, are relatii proaste cu alti politicieni, cu politia orasului, cu autoritatile federale.

Probabil spera sa se relanseze cumva "lipindu-se" de popularitatea lui Sanders printre "socialisti" si incercand sa-l convinga pe acesta ca-i poate aduce voturi afro-americane.

Dl Sanders are putina sustinere in minoritatile rasiale din USA (spre deosebire de dl Biden), e considerat un adversar al discriminarii zise "pozitive" (contra albilor si in favoarea celor de "culoare).

In februarie 2019 dl senator socialist s-a pronuntat intr-un interviu pentru o societate in care promovarea sociala sa se faca "pe merit si nu pe culoarea pielii sau sex", ceea ce i-a atras violente condamnari din partea miscarilor extremiste feministe si a partizanilor discriminarii.
E de aceeasi plamada:
soundtrack [utilizator], Sâmbătă, 15 februarie 2020, 9:49
-3/15
prapadit de stanga comunista care vrea sa fie tratat ca aristocrat de dreapta! O lipitoare la buget!!!
inca 1 comentariu comenteaza