A fost îndepărtat de la Barcelona în plin sezon, iar de atunci se bucură de o pauză cu care nu prea s-a întâlnit de-a lungul carierei de antrenor. Ernesto Valverde a discutat cu jurnaliștii spanioli despre ce planuri are și cărei pasiuni îi va dedica mai mult timp în următoarea perioadă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Valverde a cucerit două titluri de campion al Spaniei cu Barcelona, dar a ratat lamentabil fiecare sezon de Champions League în care a fost implicat. Jocul slab al echipei, fără strălucire, din acest sezon i-a fost fatal, iar antrenorul a fost demis de la formația de pe Camp Nou.

Întrebat dacă și-ar dori să ajungă în Premier League, tehnicianul a oferit un răspuns la care nu mulți s-ar fi așteptat: ''Oamenii mă întreabă uneori , iar eu le răspund ''.

Fotografia, pasiune importantă pentru Valverde

În viață ai nevoie de provocări, iar Valverde a spus că s-a bucurat pentru Andres Iniesta când acesta a luat decizia de a pleca de la Barcelona pentru a juca în Japonia.

În plus, antrenorul de 56 de ani este de părere că i-ar plăcea în Japonia, o țară care oferă multe posibilități atunci când vine vorba de fotografiat.

''L-am aplaudat pe Andres când mi-a spus că pleacă în Japonia. Mă gândeam , şi am devenit şi eu interesat de Japonia'.

Poţi face fotografii formidabile în Japonia. Sunt multe locuri în care mi-ar plăcea să merg. Vom vedea ce voi face până la urmă, nu sunt liber de multă vreme şi nu trebuie să decid nimic deocamdată, nu am o idee clară pentru moment. E posibil să plec undeva în străinătate. Adevărul e că îmi place să fac lucruri diferite şi nu aş exclude acest lucru'' - Ernesto Valverde, citat de Agerpres.

''O carieră în fotbal nu durează la nesfârşit, iar uneori te gândeşti la şansa de a trăi în locuri neobişnuite'', a completat Valverde.

Născut pe 9 februarie 1964, Ernesto Valverde a pregătit de-a lungul carierei formațiile Athletic Bilbao, Espanyol, Olympiacos, Villarreal, Valencia și FC Barcelona.