The Wall Street Journal informează că Jeff Bezos a achiziționat proprietatea de la David Geffen, un alt om inimaginabil de bogat, cu 165 de milioane de dolari. (Este Warner Estate, care se întinde pe 3,65 hectare în Beverly Hills). Este o sumă uriașă de bani pentru orice – poate în afară de un 747 - și în special pentru o locuință. Dar 165 de milioane reprezintă doar o optime de procent din averea lui Bezos de 131,9 miliarde de dolari.

Warner EstateFoto: Captura YouTube

Bezos mai cheltuise 80 de milioane de dolari pentru câteva apartamente din New York, așa că nu este limpede unde-și va caza mai des cei 1,70 m ai săi. Dar Warner Estate a fost proiectată după 1930 pentru Jack Warner, fostul președinte de la Warner Bros.; construcția a durat un deceniu, are terase, o casă de oaspeți, un teren de tenis, chiar și unul de golf. Ditamai casa!

Este practic imposibil să-ți imaginezi chiar cât de bogați sunt cei mai avuți oameni de pe planetă. Diferența dintre conturile bancare ale lor și ale tale - da, tu, persoana care citește asta - este că ei își pot cheltui dobânda lunară pe lucruri cum sunt avioanele sau insulele. Este probabil important de notat că Amazon a plătit zero dolari pe taxe federale pentru profitul de 11 miliarde de dolari înainte de taxe din 2018; în acest an va plăti 162 de milioane la un profit de 13,3 miliarde – adică 1,12%.

America a fost clădită istoric de asemenea oameni, care dețin corporații și utilități. De exemplu, pe Amazon Web Services rulează o mare parte din internet și probabil că ai plătit o parte mai mare din venituri pe impozite decât a făcut-o vreodată Bezos. Sper că palatul pe care l-a cumpărat este confortabil, dar mai sper că este plin de fantome furioase. (The Verge)