Institutul Pasteur din Paris a reușit să izoleze tulpini de coronavirus, "un avans major" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Institutul Pasteur din Paris a reușit să izoleze tulpini de coronavirus, "un avans major"

de R.M. Vineri, 31 ianuarie 2020, 19:12
- a A+
Imagine
Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Paris au reușit să izoleze și să cultive tulpini ale noului coronavirus, o premieră în Europa care reprezintă un "avans major" în căutarea unui vaccin și a unui tratament, scrie AFP.


"Toată gama de cercetări este posibilă" prin depășirea acestei etape, a explicat vineri Arnaud Fontanet, directorul departamentului de Sănătate globală de la Institutul Pasteur.

"Este vorba de un virus foarte dificil de izolat. Chinezii au reușit să izoleze o tulpină, australienii au reușit în această săptămână și noi suntem primii în Europa", a subliniat el.

Cercetătorii au folosit eșantioane prelevate la primele cazuri de coronavirus confirmate în Franța, vineri, 24 ianuarie, care au fost inoculate în celule pentru a permite multiplicarea altor viruși.

Unele prelevări nu au dat niciun rezultat, dar pentru două prelevări provenite de la același pacient, încă de luni, o bună parte a celulelor erau distruse, "sugerând prezența virusului", ceea ce a fost confirmat ulterior de analize, a precizat Sylvie van der Werf, de la Institutul Pasteur.

În aceste condiții, va putea fi testată eficiența unor "molecule antivirale cunoscute", va putea fi modificat "cu obiectivul de a propune un candidat vaccin" sau studia modul de funcționare pentru a "identifica călcâiul lui Ahile care să permită dezvoltarea de strategii terapeutice" și crearea de noi tratamente.


5548 de afisariInstitutul Pasteur...
lucky luck [utilizator], Vineri, 31 ianuarie 2020, 23:24
+2/2
O fi privat?
Intreb si eu...
Nu conteaza daca-i privat sau public, dar
John M. [utilizator], Sâmbătă, 1 februarie 2020, 13:41
+1/1
primul laborator care scoate vaccinul anti-corona si-l produce industrial va face mai multi bani decat Amazon, Google si Apple la un loc in cel ami scurt timp!
inca 3 comentarii comenteaza