​Fostul tenismen spaniol Alex Corretja, ocupant al locului doi ATP în 1999, a prefațat duelul dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, din semifinalele Australian Open, spunând că românca este încrezătoare că poate câștiga orice turneu de Grand Slam, indiferent de suprafață, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred că ambele au ajuns în semifinale cu multă autoritate, practicând un joc bun, cu stiluri diferite. Garbine se deplasează extrem de bine, este foarte agresivă și returnează foarte lung. Halep este probabil una dintre jucătoarele cu cea mai bună deplasare din circuit. E foarte dificil să câștigi un punct contra ei. Te determină să lovești foarte multe mingi și are un rever incredibil. Mă aștept la un meci foarte, foarte echilibrat", a spus Corretja, pentru Eurosport.

Ulterior, spaniolul a vorbit despre moralul româncei, care este unul excelent la Melbourne: "Simona Halep atacă mai mult, încearcă să dicteze ritmul jocului, asta e clar. Înainte, aștepta ca adversara să facă ceva. Acum, ea e mult mai agresivă și are încredere că poate câștiga un Grand Slam jucând astfel. Îi dă o stare bună acest stil. După Wimbledon, cred că este încrezătoare că poate câștiga orice turneu de Grand Slam. Va fi foarte dificil să fie învinsă".

Justine Henin și Mats Wilander (câte șapte titluri de Grand Slam pentru fiecare) consideră că meciul dintre Simona Halep și Garbine Muguruza va fi unul echilibrat.

"Va fi un meci frumos pentru că amândouă au jucat foarte bine în ultimele câteva zile și se poate observa că ambele au foarte multă încredere. Au stiluri de joc diferite și asta este ceea ce ne place să vedem. Simona pare că este foarte motivată. Darren Cahill s-a întors în staff-ul ei și putem vedea că există stabilitate acolo și faptul că vrea să joace mult mai agresiv. Partida ce va urma va fi dificilă atât fizic, cât și mental, dar putem observa că încrederea sa este mare și am văzut acest lucru și azi, în sferturile de finală.

Garbine, este plăcut să o vedem din nou la acest nivel. Întotdeauna am crezut că acesta este locul unde ar trebui să se afle. A returnat servicii foarte bine și a avut serve bune, dar și rele. Simona va trebui să fie atentă la serva lui Garbine, pentru că va încerca să fie foarte agresivă. Va fi o cheie pentru Garbine. Este dificil de spus ce se va întâmpla, dar cred că jocul va fi la un nivel foarte înalt.

Muguruza nu s-a grăbit și s-a gândit la ce este bine pentru ea. Pare că ea și Conchita Martinez s-au regăsit. Simona și Darren Cahill au lucrat împreună câțiva ani și se pare că o înțelege foarte bine. Nu este emoționată. Există o scânteie înăuntrul ei. Este nevoie de cineva care o cunoaște, care o menține calmă și cineva care poate vorbi sincer. În tenisul feminin, este dificil să ai parteneriate de lungă durată cu antrenorii. Cred că pentru a menține stabilitatea, este nevoie de o colaborare pe termen lung. Ambele jucătoare au antrenori foarte buni", a declarat Justine Henin, pentru Eurosport.

”E foarte important pentru Simona că a câştigat trofeul de la Wimbledon. Fusese până atunci etichetată o specialistă a jocului pe zgură. Aici, la fel ca la Wimbledon, a fost foarte agresivă. A câştigat la Wimbledon venind peste Serena Williams. Genul acesta de tactică l-am văzut şi azi cu Anett.

Și Garbine este foarte agresivă. Aceasta a fost strategia sa mereu, să pună presiune, să vină la fileu. Are o alonjă bună a braţelor şi acoperă bine. În plus, totul începe de la atitudine, iar aici pare să îşi fi recăpătat în sfârşit bucuria de a juca tenis”, a spus Mats Wilander, la Eurosport.

Simona Halep (3 WTA) și Garbine Muguruza (32 WTA) se vor întâlni joi, nu înainte de ora 06:30, în semifinalele Australian Open. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

În celălalt penultim act, care va avea loc înainte de meciul româncei, se vor duela liderul mondial Ashleigh Barty și americanca Sofia Kenin (15 WTA).