Fernando Alonso (38 de ani), dublu campion mondial la Formula 1, a anunțat că este pregătit pentru o revenire în Marele Circ. Spaniolul a declarat că poate conduce orice mașină și nu consideră că vârsta sa va fi o piedică.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Anul 2021 este o oportunitate foarte bună și mă simt foarte bine și foarte pregătit pentru o revenire. Voi încerca. Am foarte multă încredere în mine, știu că pot conduce orice mașină și, dacă totul merge cum trebuie, pot câștiga. Nu cred că vârsta mea va juca un rol negativ", a declarat Fernando Alonso, pentru F1 Racing, potrivit Mediafax.

Alonso a vorbit și despre noile reguli ce vor fi aplicate în Formula 1: "Acum că mașinile nu mai trebuie alimentate în timpul cursei, este mult mai ușor. Toți piloții vor trebui să își ajusteze stilul de condus acum că vor fi introduse anvelopele de 18 inci. Singura problemă legată de noile reguli este că unele echipe le pot implementa mai bine decât celelalte".

În privința echipei căreia i s-ar putea alătura în cazul unei reveniri în Formula 1, Fernando Alonso a spus: "Am păstrat contactul cu Red Bull în trecut”. Pilotul nu a exclus, însă, nici opțiunea de a semna cu echipa Mercedes: ”Mercedes a dominat circuitul câțiva ani la rând. Au o echipă foarte bună. Vom vedea".

Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei. În 2003 a obținut prima sa victorie, în Ungaria, iar ultima datează din 2013, la Grand Prix-ul Spaniei, la volanul unui monopost Ferrari. Spaniolul s-a retras din Marele Circ la finalul sezonului 2018.

În timpul carierei sale remarcabile, Alonso a câştigat 32 de curse, a plecat de 22 de ori din pole position și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Spaniolul a luat startul în 311 Grand Prix-uri, aflându-se pe locul patru la acest capitol în istoria competiției.

Fernando Alonso are în palmares două titluri mondiale, în 2005 şi 2006, ambele cu Renault.

În această lună, Fernando Alonso a participat în premieră la Raliul Dakar, clasa auto, încheind competiția pe locul 13.